Őrület, eksztázis és igazi show a Violetta Live-koncerten
A Disney Violetta Live-koncertjén jártunk, és lenyűgözött a fiatal sztárok profizmusa.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miért vannak annyira oda egy dél-amerikai tinisorozatért a magyar kamasz lányok? A Disney Channel Latin America Violetta című sorozatának Violetta Live koncertjén jártunk nyár végén, és az ott tapasztalt rajongói szeretet arra sarkallt bennünket, hogy kicsit elgondolkodjunk, mi olyan vonzó ebben a sorozatban, hogy több ezer tinilány az egykori Beatles-koncertek hangulatát idézve sikít két órán keresztül.

Kislányom kilencéves, és kortársaihoz hasonlóan ő is nagy Violetta-rajongó. Felelős szülőként nagy vonalakban eddig is volt fogalmam a sorozatról, tudtam, hogy egy zenei gimi mindennapjairól szól, hogy rengeteg szerelem szövődik, hogy a szereplők mindig úgy festenek, mintha épp fellépőruhában lett volna kedvük suliba menni.

De őszintén meglepett, mikor a Violetta Live-koncerten azt tapasztaltam, hogy lányom az összes spanyol nyelvű dalt kívülről fújja, és azokat teljes lendülettel énekli a sorozat szereplőivel a koncert teljes hosszában. Ezen a ponton konstatáltam, hogy itt valami fontos dologról lehet szó, ha ennyire átadta magát a sorozat világának.

Violetta Live: a sorozat kilép a valóságba

A show természetesen a Disney-hez mérten elképesztő látványos volt, full profi díszlettel, hang- és fénytechnikával, konfettiágyúval és a koncert végén a magasba emelkedő ragyogó holddal, amelyen Violetta is a színpad felé szárnyalt.

Violetta, azaz Martina Stossel a színpadon

A fiatal sztárok - a sorozatból hat szereplő adott koncertet, köztük a két főszereplővel - játszi könnyedséggel mozogtak, énekeltek a színpadon, látszott rajtuk, hogy ők ebbe nőttek bele, nekik a több ezres közönség, kamerák és fények a természetes létezésük szerves része. Sugárzott belőlük a közönség szeretete, a közönség pedig rajongással hálált meg minden dalt, sőt, gyakorlatilag minden mozdulatot.

Ami meglepő volt, hogy a sikítás volt az egyetlen gesztus, amelyet örömük kifejezésére alkalmaztak, a tapsolást mintha hírből sem ismerték volna a közönség soraiban ülő lányok.

Violetta: a sorozat sikerének titka

A koncert fényében új szemmel néztem rá a sorozat korábbi részeire - hiszen, ahogy a koncerten is elmondták, ez egy búcsúturné, a sorozatnak már nem lesz több évada. Eddig én csak azt láttam, hogy ebben a tinisorozatban daloló és randizgató szereplők vannak, Barbie baba-stílusú ruhákban. De ettől még nem lehetne ekkora sikere, valami többet kell tudnia. De mi lehet ez a plusz, ami a hatalmas rajongást gerjeszti?

Egyrészt talán az, hogy a fiúk és lányok ebben a világban pontosan úgy viselkednek, mint ahogy az a kis kamasz lányok fejében lezajlik, vagyis a kezdődő kapcsolatok mintha csak az egyik fél szemszögéből lennének bemutatva. Az álomvilág természetének megfelelően a konfliktushelyzetek is kényelmesen kontrollálhatóak, ha dráma van, az csak a konfliktus feloldásának öröme kedvéért van jelen. Egy kis vihar, hogy utána újra lehessen örülni a napsütésnek.

Másrészt egy divatmagazin és egy megrendezett éneklős valóságshow furcsa egyvelegét adja, ami ráadásul a kislányok jól ismert, mindennapi közegébe van átültetve, vagyis a suli folyosóira és termeire, és természetesen a tehetségek felfedezésére szolgáló iskolai színpadra. A valóságshow-kból ismert érzelmi amplitúdók, könnyek, örömök, bánatok a végletekig fel vannak fokozva, aminek hatása alól a kislányok nem tudnak kikerülni. És itt szerencsére mindig a szívüknek kedves pozitív karakter fog kikerülni nyertesen.

Jó szívvel ajánlottuk volna a koncertet a lányos anyukáknak, a 9-14 éves korosztálynak ugyanis felejthetetlen élményt nyújt ez a latinos vidámsággal, temperamentummal átitatott, profi hangzás- és látványvilággal alátámasztott show. Sajnos azonban a budapesti négy koncert után száguld tovább az európai búcsúturné, de talán jövő nyáron újra útnak indulnak a sorozat szereplői. Addig is ott a háromévados sorozat, amit biztos minden kislány szívesen megnéz újra és újra.

Ezt is szeretjük