Ez az emberiség 8 legnagyobb rejtélye - Pusztító röhögőgörcs miatt zárták be az iskolákat

Ez állhat a tanganyikai nevetővírus mögött.

GettyImages-1043849656

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ tele van megoldatlan rejtélyekkel, amelyeket évszázadok alatt sem sikerült megfejtenie az emberiségnek. Annak ellenére, hogy megannyi könyv és tanulmány foglalkozik velük, néhányuknak máig nincs magyarázat a keletkezésére és értelmezésére. Ezekből a furcsa történelmi emlékekből mutatunk most nyolcat.

Ez az emberiség nyolc legnagyobb rejtélye

Sok titkos leletet találtak letűnt civilizációk (maják, egyiptomiak, görögök) élőhelyén, de akadnak a középkornak is megfejtetlen vírusai, betegségei, kódexei. Ezek még most is borzolják a kedélyeket, az emberek pedig időről időre megpróbálják megfejteni őket. Lapozz, hogy megtudd, melyik nyolc rejtélyt övezi máig titok. 

Olvass tovább! Ezzel az álnévvel akart új életet kezdeni Napóleon - Száműzetésben halt meg a rettegett francia császár

Bonaparte Napóleon francia császár a történelem egyik legnagyobb lángelméje volt. Bukása után azonban miniszterei kerülték, tábornokai pedig elhagyták. A rettegett hadvezér könyveket olvasott az Újvilágról, és Amerikába szeretett volna szökni. A halál végül egy mindentől távol eső szigeten, száműzetésben érte utol. 

(A képek forrása: Getty Images Hungary)

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük