Magyar lett a világ legnagyobb tojásrántottája: így néz ki a 75 ezer tojásból készült reggeli

A rántottát szétosztották a jelenlévők között.

A világ legnagyobb rántottája
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Június 21-én, pénteken elkészült a világ legnagyobb tojásrántottája Debrecenben. Ehhez csupán 600 liter olaj, 70 kilogramm étkezési só, 2,2 kilogramm őrölt fekete bors és 75 ezer tyúktojás kellett. 

A világ legnagyobb rántottája

A tavalyi Zamat Fesztiválon készítette el a világ legnagyobb rántott szeletét a baromfivágással és -feldolgozással foglalkozó debreceni Tranzit Csoport. Már akkor elhatározták, hogy idén a Tranzit-Food "Csibém" márkanéven ismert prémium-csirkemárkájával valami hasonlóan ambiciózus ételt fognak elkészíteni. Végül úgy döntöttek, hogy meg fogják csinálni a világ legnagyobb tojásrántottáját

A csapat 75 ezer tojásból egy 4,3 tonnás rántottát készített, melyet szét is osztottak a Debrecen reggelije projekt keretében. 

2rantotta
Fotó: Trilite / Fejes Márton

Az élelmiszer-biztonsági szempontok messzemenő szem előtt tartásával a rekordkísérlet hajnalán törték fel a 75 ezer tojást, mégpedig egy olyan hűtött térben, ahol garantált volt a minőség megőrzése. A másik nagy kihívás a sütés során a tojások megfelelő maghőre történő kezelése, illetve a megfelelő maghőn tartása volt. 

A rekordkísérletre Debrecen főterén, a Kossuth téren, a Nagytemplom árnyékában került sor június 21-én, pénteken, reggel 6 és délelőtt 10 óra között.

A 75 ezer tojásból nagyjából 30-35 ezer adag rántotta készült, amit szétosztottak a jelenlévők között. A helyszínen közel száz ember dolgozott azon, hogy a világcsúcskísérlet sikeres és nemzetközileg is hitelesíthető legyen.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Jó hír a kánikulában! Eddig lesznek nyitva a strandok a meleg miatt

Több strand is jelezte, hogy tovább tartanak nyitva a hőség miatt!

Elolvasom

Borítókép: Trilite / Fejes Márton

Ezt is szeretjük