Két nagy banknál is leállások jönnek a következő napokban: az utalás is szünetelni fog

Erről minden felhasználónak tudnia kell!

Erste és K&H bank leállások
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az informatikai rendszerek karbantartása miatt fennakadások és kiesések várhatók a K&H banknál és az Erste Banknál a következő napokban.

Erste és K&H bank - leállások

K&H bank

Június 21. (péntek) 18 órától június 22. (szombat) 18 óráig karbantartást végeznek a K&H rendszerein a szakemberek, számolt be a Dívány.

A K&H bank a honlapján értesítette ügyfeleit, hogy ebben az időszakban az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása is szünetelni fog.

A karbantartás nem csak a kimenő utalásokat érinti, a bejövő, azonnali átutalások is vissza lesznek utasítva, azokat a tájékoztatás szerint a bankszünnapokat követően szükséges majd újra benyújtani. A hatályos szabályozás értelmében a szolgálatkiesés bankszünnapnak minősül. 

A bank arra is figyelmeztet, hogy az ügyfeleknek érdemes áttekinteni a határidős teljesítéseket is - például a kiegyenlítő számlákat -, és ha szükséges, a bankszünnapok előtti munkanapon, tehát még pénteken 18 óra előtt rendezni azokat.

A bankszünnapokra eső előre megadott határidős vagy rendszeres megbízásokat, csoportos beszedéseket automatikusan, a bankszünnapokat követő első munkanapon, azaz június 24-én, hétfőn teljesítik majd. A bankszünnapot megelőzően előrögzített és még nem aláirt megbízásokat javasolják a bankszünnapot követően újra rögzíteni és aláírni, írta a cikk.

GettyImages-1796742710
Fotó: d3sign / Getty Images Hungary

A karbantartás ideje alatt a betéti és hitelkártyáit minden ügyfél addig az értékig használhatja, ami 2024. június 21-én 18 órakor volt a kártya mögötti számla egyenlege.

Az online bankkártyás és SZÉP-kártyás fizetéseknél is előfordulhatnak fennakadások, a tranzakciókhoz kapcsolódó és a vásárlásokat megerősítő SMS-üzenetek érkezésénél akadozás vagy leállás is lehetséges.

A jelzett időszakokban kártyaegyenleg feltöltésére és a kártyalimitek módosítására nem lesz lehetőség a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül sem.

Erste Bank

A Dívány az Erste Banknál június 21 és 23 között tervezett, karbantartás miatti leállásokról is beszámolt. Ebben az időszakban a bank legtöbb szolgáltatása leáll vagy akadozik. 

Péntektől vasárnapig követi egymást a karbantartási periódusok sora a nagybanknál: június 21-én este 10-től másnap reggel 8 óráig szünetelnek majd bizonyos szolgáltatások, emellett június 22-én nulla órától fél háromig is zajlanak a munkálatok más területeken, illetve június 23-án délelőtt 11:30-tól este kilencig várható egy igen hosszú karbantartási periódus, fogalmaz a cikk.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A munkálatok annyira sok rendszert érintenek, hogy a bank külön táblázatot készített arról, hogy melyik szolgáltatás mikor nem lesz elérhető. Ezt ide kattintva nézheted meg.

A POS-terminál használatával történő fizetés és vásárlás nem fog szünetelni, de akadozhat a hétvégén.

Tilos a kukába dobni a dezodoros flakont: te tudod, mi a teendő vele?

Nem a hajtógázas palack az egyetlen háztartási veszélyes hulladék.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük