Így néz ki a világ legnagyobb ouija táblája - Durva méretekkel rendelkezik

A több mint 4 tonnás ouijazilla segítségével vajon lehetséges kapcsolatba lépni a szellemvilággal?

tábla
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ouija táblát szellemtáblának is nevezik, nem véletlenül: azok, akik hisznek a másvilágban, úgy tartják, hogy az eszköz segítségével képesek lehetünk kapcsolatba lépni a holtakkal. A hiedelem szerint a szellemek a betűkkel és számokkal ellátott felületen egy mutató segítségével vezérelhetik a próbálkozók kezét, így válaszolva a kérdéseikre.

Nemrégiben elkészült a világ legnagyobb ouija táblája, amit méltó módon ouijazillának neveztek el. Méretét tekintve nemcsak tekintélyes, több mint 4 tonnás súllyal, de 294 négyzetméteres nagysággal is büszkélkedhet. Jobb helyet nem is találhattak volna neki, mint az 1600-as évekből származó boszorkányhistóriáiról híres Salem városa.

Paranormális méretű ouija tábla

Az ouijazillát 99 falemezből készítették, 75 liter fa- és sima festéket használtak fel hozzá.

- Rick "Ormortis" Schrecknek egy évébe tellett, mire titkon elkészült az óriás, amit mindenki a Boszorkánytáblák királyaként ismer majd. Ráadásul a világon ez a legnagyobb tábla is egyben - írta a Boszorkánytábla Történelmi Társasága Instagram-oldalukon. 

Hogy bárki használni tudja a monstrumot, meg kell mozdulnia a 180 kilós planchette-nek, ami egy középen lyukas mutató. A művelet sikerességéhez az sem árt, hogyha valaki fel tudja írni a hatalmas ceruzával a kapott betűket. 

Az ouija táblát egy 1917-es, William Fuld által megtervezett tábla alapján készítette Rick, egyébként egy társasjátékot árusító cég is ez alapján gyártotta a boszorkánytáblákat 1967-ben. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A Ripley Rekordok könyve szerint a közelmúltban épült ouija tábla lenyomta a 2016-ban épített rekorder méreteit - ki tudja, hogy sikerül-e valaha megdönteni a most felállított csúcseredményt. 

Nem csak gyönyörűek, izgalmas legendák is övezik őket: a csodás magyar barlangokat egyszer látni kell

A jelenkor barlangkutatói az egyszerűbb tájékozódás végett a feltárt barlangok üregeit különböző nevekkel illették - sokszor az elnevezés egy régi elbeszélés emlékét őrzi.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük