Így néz ki a világ legnagyobb ouija táblája - Durva méretekkel rendelkezik

A több mint 4 tonnás ouijazilla segítségével vajon lehetséges kapcsolatba lépni a szellemvilággal?

tábla

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ouija táblát szellemtáblának is nevezik, nem véletlenül: azok, akik hisznek a másvilágban, úgy tartják, hogy az eszköz segítségével képesek lehetünk kapcsolatba lépni a holtakkal. A hiedelem szerint a szellemek a betűkkel és számokkal ellátott felületen egy mutató segítségével vezérelhetik a próbálkozók kezét, így válaszolva a kérdéseikre.

Nemrégiben elkészült a világ legnagyobb ouija táblája, amit méltó módon ouijazillának neveztek el. Méretét tekintve nemcsak tekintélyes, több mint 4 tonnás súllyal, de 294 négyzetméteres nagysággal is büszkélkedhet. Jobb helyet nem is találhattak volna neki, mint az 1600-as évekből származó boszorkányhistóriáiról híres Salem városa.

Paranormális méretű ouija tábla

Az ouijazillát 99 falemezből készítették, 75 liter fa- és sima festéket használtak fel hozzá.

- Rick "Ormortis" Schrecknek egy évébe tellett, mire titkon elkészült az óriás, amit mindenki a Boszorkánytáblák királyaként ismer majd. Ráadásul a világon ez a legnagyobb tábla is egyben - írta a Boszorkánytábla Történelmi Társasága Instagram-oldalukon. 

Hogy bárki használni tudja a monstrumot, meg kell mozdulnia a 180 kilós planchette-nek, ami egy középen lyukas mutató. A művelet sikerességéhez az sem árt, hogyha valaki fel tudja írni a hatalmas ceruzával a kapott betűket. 

Az ouija táblát egy 1917-es, William Fuld által megtervezett tábla alapján készítette Rick, egyébként egy társasjátékot árusító cég is ez alapján gyártotta a boszorkánytáblákat 1967-ben. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Ripley Rekordok könyve szerint a közelmúltban épült ouija tábla lenyomta a 2016-ban épített rekorder méreteit - ki tudja, hogy sikerül-e valaha megdönteni a most felállított csúcseredményt. 

Nem csak gyönyörűek, izgalmas legendák is övezik őket: a csodás magyar barlangokat egyszer látni kell

A jelenkor barlangkutatói az egyszerűbb tájékozódás végett a feltárt barlangok üregeit különböző nevekkel illették - sokszor az elnevezés egy régi elbeszélés emlékét őrzi.

Nemcsak gyönyörűek, izgalmas legendák is övezik őket: a csodás magyar barlangokat egyszer látni kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük