Übercuki vidrakölyköt emeltek ki a Séd patakból: videó is készült a bravúros mentésről

A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány munkatársa mentette ki a vízből a rémült, síró vidrakölyköt.

vidra-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán sokszor bele sem gondolunk, milyen fontos munkát végeznek az állatmentők, pedig rengeteget köszönhetünk nekik, hiszen nélkülük talán soha nem kapnának megfelelő segítséget a bajba jutott állatok.

A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány is ezért a nemes célért dolgozik, nemrég pedig egy különleges esetben kellett segítséget nyújtaniuk. Sajnos a sebes folyású Séd patakban rekedt egy kis vidrakölyök, nehezen megközelíthető helyen, így hason fekve kellett kiemelni a rémült jószágot a vízből.

A kis vidra a Pedro nevet kapta

Az alapítvány munkatársai mindent megtettek, hogy biztonságba helyezzék a síró vidrakölyköt, Jocka nevű kollégájuk hason fekve próbálta megmenteni az életét. Szerencsére sikerrel járt, így gyorsan szakszerű segítséget is kaphatott. A szakemberek szerint ilyen korban a vidrák még az anyjuk mellett, a kotorékban vannak, de mivel ő a patak partján, a fűben sírva közeledett a megtalálói felé, így egyértelmű volt, hogy mentésre szorul. Valószínűleg az anyjával történt valami, vagy költöztetés során zavaró tényezők hatására “elhagyta”.

Bár a vidrák bundája tökéletesen védi őket a hidegtől, sajnos a Pedro névre keresztelt kis jószág picit megfázott, és az étvágya is rosszabb volt, de szerencsére hamar felépült, nem sokkal később már a gondozók kezét és ruháját rágcsálta, elkezdett bújni az ölükbe, és egyre játékosabb lett. Október 25-én, hétfőn már azt az örömhírt osztották meg a Facebookon, hogy a cuki vidra a lehető legjobb kezekbe került a Peteshalmi Vidraparkban. Mint írták, a kisvidrák egy éves korukig az anyjuk és a testvéreik mellett vannak, a vidraparkban pedig minden adott számukra a megfelelő élethez, vannak itt fajtársak és a nekik kialakított, nevelő tavas, kotorékos részek is. 

A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont 2014-ben történt létrehozása azért vált szükségessé, hogy a természetbarátok, a természetvédelem iránt elkötelezettek és felelősséget érzők támogatását összefogva, hivatalos keretek között, a hozzá szükséges anyagi háttérrel, folyamatosan biztosítani tudják a hozzájuk kerülő nagy létszámú éves szaporulat megfelelő ellátását. Az elmúlt évek alatt a segítségre szoruló állatok száma egyre emelkedik, évente megközelítőleg 400 árvát, sérültet gondoznak, és juttatnak vissza természetes élőhelyére. Főként Veszprém környékén dolgoznak, de sokan kérnek segítséget tőlük az ország távolabbi részeiből is.

Elrabolják a szívedet ezek a bajszos állatok - Tündéri fotókon a különleges vidrák

A vidrák Európa-szerte veszélyeztetett fajnak számítanak, mivel a különleges vízi emlősök több országban már kihaltak.

(Borítókép forrása: Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont / Facebook)

Ezt is szeretjük