5 mindennapi kozmetikum, ami függőséget okoz
Ne is kezdd el használni!
Észre sem veszed, de rászokhatsz az alábbi dolgokra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyes kozmetikumoknál azt tapasztalhatod, hogy míg rendszeresen használod őket, minden rendben, ám amint kimarad a szokásos adag, jelez a bőröd, húzódik, szárazzá válik, kisebesedik. Ez a függőség jele, amely egy idő után annyira elfajulhat, hogy már a szokásos krém sem hoz enyhülést, előbb-utóbb kisebesedés és hámló bőr lesz a következmény.

A jelenséget a kozmetikumokban található kőolajszármazékok okozzák, amelyek hatására a bőr fokozatosan leszokik a saját vízháztartásának és faggyútermelésének szabályozásáról. Érdemes átállni a házi szerekre, vagy legalább megnézni az összetevőket, mielőtt megvásárolsz valamit.

Ha a Cera Microcristallina, a Ceresin, a Microcristallina Wax, a Mineral oil, az Ozokerit, a Paraffinum Liquidum, a Petrolatum vagy a Vaseline szavak valamelyike is szerepel a listában, inkább hagyd a terméket a polcon. Megmutatjuk, mi az öt leggyakoribb kence, amivel vigyáznod kell!

Szépségápolási elsősegély tippek

A szépségért szenvedni kell - tartja a mondás, és valóban megesik, hogy egy mindennapi rutinművelet közben felsérti a bőrét az ember. Ilyenkor nem árt, ha rögtön eszedbe jut a gyógymód!

Ezt is szeretjük