Fontos felhívást intéztek a magyar tanulókhoz: ha téged is érint, itt jelentkezhetsz

Indul az első országos tudománykommunikációs verseny.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ismered azt az érzést, amikor elmész egy társaságba, és senki sem érti, mit is tanulsz vagy mivel is foglalkozol? Hidd el, át tudjuk érezni. Éppen ezért indítja el a Nők a Tudományban Egyesület a Sci-ndikátor programot egyetemista és PhD-hallgató lányok és fiúk számára.

Ha természettudományi, műszaki, informatikai, matematika alap-, mesterszakos vagy doktorandusz hallgató vagy, és kreatívan be tudod mutatni a tudományos ötletedet vagy projektedet a közönség számára, jelentkezz Sci-ndikátornak!

A tudományos projekted lakmuszpapírja

Az előselejtezőben kiválasztott versenyzők saját mentorral fejleszthetik a kommunikációs és előadói képességeiket, hogy érthetően, magabiztosan és szórakoztatóan tudják tudományos területüket előadni, mert e nélkül ma már nem tudsz érvényesülni a tudományos és technológiai pályán.

A verseny abban is segít, hogy vezető kutatóintézetek és innovatív vállalatok megismerjék a nevedet, és bekerülj a mérnökök és kutatók egyre növekvő kapcsolati rendszerébe. Médiapartner a 444, melynek oldalán bemutatásra kerülnek a legjobb pályázatok, az előselejtezőbe került versenyzők, a legeredetibb ötletek és kutatási témák.

Nyeremények

  • Egy győztes kiutazhat a CERN svájci központjába, a világ legnagyobb részecskegyorsító fellegvárába, ami egyben élen jár a tudománykommunikációban.
  • Egy győztes egy hónapos szakmai gyakorlatot tölthet a Ustream - IBM Company - budapesti fejlesztőközpontjában.
  • Három győztes elsajátíthatja a Google AdWords, az Analytics és a YouTube rejtelmeit elméletben és gyakorlatban gyakorlott googlerektől, illetve elismert szakemberektől.
  • Egy győztes részt vehet a Szertár tudománykommunikációs mentorprogramjában.
  • A döntősök bemutatkozhatnak a 2017. évi Magyar Tudomány Ünnepén.

Miért legyél te a területed Sci-ndikátora?

  • Mert így bebiztosíthatod magad, hogy később ne legyen gondod az álláskereséssel.
  • Mert felbecsülhetetlen értékű kommunikációs készségeket szerezhetsz.
  • Mert a verseny kiváló kapcsolatépítési lehetőség az akadémiai és az ipari szférával.
  • Mert így nem te jelentkezel majd innovatív cégekhez és vezető kutatóintézetekhez, hanem ők versenyezhetnek majd érted.
  • Mert részvételeddel inspirálhatod a következő generáció mérnökeit és kutatóit.
  • Mert megismerkedhetsz hasonló gondolkodású emberekkel.
  • De ha még mindig remeg a lábad, az sem baj, segítünk felkészülni a döntőre, ha túljutsz az előselejtezőn.

Így regisztrálhatsz

Kattints az online jelentkezési oldalra, és küldd be maximum egyperces saját készítésű tudományos ötletedet vagy kutatásodat bemutató videódat, valamint egy motivációs levelet. A jelentkezési határidő 2016. november 7., éjfél. A beküldött videókat a tudományos és üzleti élet krémjéből felkért Sci-ndikátus zsűri értékeli.

A döntés kritériumai

  • ötlet
  • a tudományos gondolkodás és kidolgozottság színvonala
  • a pályázat érthetősége a szélesebb nyilvánosság számára és a benne rejlő potenciál kommunikációs és kreatív szempontból.

Mi a következő lépés?

Ha felkerültél a zsűri shortlistjére, meghívót kapsz egy személyes meghallgatásra, ahol csak szimplán szeretnének megismerni. Ha mindezen túl vagy, a Sci-ndikátus kiválasztja a döntősöket. Ők egy több alkalomból álló, felkészítő mesterkurzuson vesznek részt, ami segít a kommunikációs és előadói készségeik fejlesztésében.

A kurzuson mentorok segítségével szétszeditek, átgyúrjátok az előadásod, hogy profi előadó legyél. A mesterkurzus vezetője Zsiros László Róbert, a Szertár alapítója. A felkészítés után kerül sor a szórakoztató és látványos országos döntőre, ahol a versenyzők közül a Sci-ndikátus és a közönség kiválasztja az év Sci-ndikátorát. Az élő közvetítést partnerünk, a Ustream biztosítja.

A verseny szervezői különös figyelmet fordítanak arra, hogy a versenyben résztvevők között mindkét nem legalább 40%-ban képviseltesse magát.

Ezt is szeretjük