9 évesen érettségizett a kislány: nem fogod elhinni, mit csinál most!

13 éves korára többet elért, mint más egész életében. Ismerd meg Dafne Almazánt!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

13 évesen a legtöbben még azon gondolkodnak, hogy hová menjenek továbbtanulni az általános iskola után, és sokan még a gimnázium végeztével sem tudják pontosan, milyen szakmát válasszanak.

Dafne Almazán azonban más, mint az átlag: a tinilány kilencéves korában leérettségizett, majd elvégezte a pszichológia szakot a főiskolán, és most azon munkálkodik, hogy megszerezze a doktori címet.

Ő a világ legfiatalabb pszichológusa

A mexikói születésű Dafnéról már egészen kicsi korában kiderült, hogy átlagon felüli intelligenciával áldotta meg a sors. A most 13 éves lány már háromévesen folyékonyan írt és olvasott, hatéves korára a spanyol mellett anyanyelvi szinten beszélte az angolt, hétévesen pedig elvégezte az általános iskolát.

Két évvel később, kilencéves korára a középiskolai tanulmányain is túl volt, és megszerezte az érettségi bizonyítványt, de ezután sem tétlenkedett: azonnal elkezdte a főiskolát, ahol négy évvel később diplomázott. Ezt követően felkerült a világ 50 legbefolyásosabb mexikói nőjét felsorakoztató Forbes-listára - mint a világ legfiatalabb pszichológusa.

Dafne a spanyol Univision tévécsatorna interjújában elmondta, hogy jelenleg a PhD megszerzése a fő célja, és ha ez megtörtént, praktizálni szeretne pszichológusként. Olyan gyerekeknek akar segíteni, akik hozzá hasonlóan tehetségesek, hiszen tudja, hogy nem könnyű feldolgozni, ami ezzel jár.

Az öccse sem tétlenkedik

Úgy tűnik, a magas intelligencia családi vonás Almazánéknál, hiszen Dafne öccse, Andrew is hasonlóan kimagasló eredményeket ért el már most. A 12 éves fiú szintén pszichológia szakon szerezte a diplomáját, ám ő a mesterképzés helyett inkább munkába állt. Jelenleg Andrew a CEDAT nevű iskola igazgatója: ide olyan tehetségeket vesznek fel, mint ő maga, és hagyják, hogy a saját tempójukban fejlődjenek.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük