Ősztől visszatér a vasárnapi boltzár? A politikus lezárta a témát
Kósa Lajos ma tiszta vizet öntött a pohárba a vasárnapi boltzárral kapcsolatban.

nagykep?cikkid=162611&kep=ures-bolt-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a parlament őszi ülésszakában beterjesztik a kiskereskedelmi munkavégzésre vonatkozó szabályozást, ez a híresztelésekkel ellentétben nem azt jelenti, hogy visszaállítanák a vasárnapi boltzárat - közölte a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című mai műsorában.

Mivel teljesen vissza kellett vonni a korábbi szabályozást, a kiskereskedelemben dolgozók rosszul jártak, ezért jogilag rendezni szükséges a helyzetet, hogy kedvezőek legyenek számukra a feltételek.

Azt mondta: szabályozni kell egyebek mellett, hogy hány vasárnapon dolgozhassanak az emberek egy évben, illetve mely napokon ne tartsanak nyitva a boltok. Az MSZP sem mond ellent annak, hogy ünnepnapokon, így például december 24-26-án vagy augusztus 20-án zárva legyenek - tette hozzá.

Megjegyezte: a szabályozás javításán túl ellenőrzést is be kell iktatni a rendszerbe, hogy "ne hozzuk a szükségesnél sokkal rosszabb helyzetbe" a kiskereskedelemben dolgozó 200-240 ezer embert.

Az MSZP hétfői közleményében úgy fogalmazott: a kormánypárti politikus "elszólta magát, s kiderült: a Fidesz-KDNP ősszel olyan szabályozásra készül, amellyel ismét vasárnapi zárva tartásra akarják kényszeríteni az üzleteket" - erre reagált Kósa Lajos a rádióműsorban.

Ezt is szeretjük