Újrakezdés szakítás után
Van értelme mindent elölről kezdeni?
Vajon működhet egy kapcsolat, ha egyszer már szakítottatok? Erre keressük a választ.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úgy tartja a mondás, felmelegítve csak a káposzta jó: ha egy kapcsolatnak vége, bele kell törődni, és tovább kell lépni. De vajon helyes ez az elmélet?

Van rá esély, hogy ha adtok egymásnak egy második lehetőséget, jobban alakul a dolog, mint elsőre? Erre keressük a választ.

Mi szól ellene?

Ami egyszer olyan törést okozott bennetek, hogy nem élte túl a kapcsolatotok, sajnos nem fog nyomtalanul eltűnni az újrakezdés után sem. Lehet, hogy az idő megszépíti az emlékeket, és később már csak az jut eszetekbe, milyen jó volt együtt, de ettől még ott vannak azok a dolgok is, amikre hetek, hónapok távlatában már nem gondoltok.

Ahhoz, hogy tiszta lappal újra tudjátok kezdeni, hatalmas önfegyelem kell, valamint feltétel nélküli megbocsátás. Muszáj végiggondolnotok, hogy ez tényleg megvan-e, mert ha csak áltatjátok magatokat, még több fájdalmat okoztok majd egymásnak.

Kutatások szerint azokban a kapcsolatokban, ahol már történt szakítás, az esetek többségében komoly gondok merülnek fel: még ha nem is ugyanaz a probléma, mint először, de legtöbbször köze van hozzá.

Mielőtt ismételten belevetitek magatokat a dologba, gondoljátok végig, hogy biztosan ezt akarjátok-e, nem csak a nosztalgia vagy a magánytól való félelem hajt titeket az ismerős, megszokott helyzet felé.

Mi történik, ha újrakezditek?

Erre az esetre két mondás is vonatkozik: mindenkinek jár egy második esély, valamint a szerelem mindent legyőz. De vajon megállják a helyüket ezek az állítások? Ha úgy gondolod, magadévá tudod tenni őket, akkor meg, de ha kételkedsz, akkor szinte biztos, hogy nem.

Az újrakezdés melletti érvek listája jóval rövidebb, mint az ellene szólóké, és még inkább szituációhoz, valamint személyiséghez kötöttek. Ha képesek vagytok egymásnak úgy megbocsájtani, hogy a régi probléma soha nem jön elő a második felvonásban, vagy ha mégis, akkor is csak építkeztek belőle, tiétek a jövő.

Ha a szakítás csak egy félreértésből adódott, megintcsak érdemes megfontolni az újrakezdés lehetőségét. Hatalmas szerelem esetén, új szabályok felállításával szintén lehet esély, de itt mindenképpen nagy alkalmazkodóképességre lesz szükség. Elengedhetetlen, hogy mindketten ugyanannyira akarjátok a kapcsolatot - máskülönben valaki ismét sérülni fog.

Ezt is szeretjük