Kinyitották a butikot karácsonykor Vadai Ágnes miatt
Így ünnepli a karácsonyt a legnépszerűbb politikusnő, Vadai Ágnes.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Demokratikus Koalíció amazonja, Vadai Ágnes mindig szívesen mondja el véleményét nyilvánosság előtt, nem véletlenül választották meg 2013-ban a legnépszerűbb női politikusnak. 

Ezen kívül Facebook-oldalán is szívesen osztja meg életének néhány fontos eseményét, legyen szó jótékony Mikulás-ünnepségről, díjátadóról, tüntetésről vagy egy kongresszusról. Az ünnepek előtt őt is megkérdeztük a karácsonyi emlékeiről és szokásairól.

- Mi a legkedvesebb gyermekkori karácsonyi emléke, ami legjobban megdöbbentette, vagy amitől meghatódott? Például egy rég nem látott családtag betoppanása az ünnepek környékén vagy egy várva várt ajándék.

- A legkedvesebb emlékem a legszörnyűbbnek hitt karácsony lett. A szüleim sok szép ruhát vettek nekem karácsonyra, ám valahogy nem találták el a méretet, így minden darab nagy lett rám. Ott álltam leforrázva. Erre a mamám december 24-én délután megkereste az üzlet tulajdonosát, és kérte, hogy nyissa ki nekem, hogy választhassak magamnak ruhát. A tulajdonos örömmel tett eleget az anyukám kérésének, és végül csodaszép ajándékokkal, de ami még ennél is fontosabb, a feltétel nélküli szeretet élményével lettem gazdagabb.

- Melyik a legkellemetlenebb vagy legrosszabb karácsonyi emléke, amikor nem úgy történt a családi program, ahogy elképzelték?

- Nálunk minden évben eldőlt a karácsonyfa, úgyhogy ez már nem számít nagy ügynek. Talán most lesz a legnehezebb, mert az ünnepi asztalnál már nem
ül majd ott sem az édesapám, sem a nagyszüleim.

- Mi a család tipikus karácsonyi menetrendje, amitől soha nem szoktak eltérni családi körben, és akár sértődés is lenne belőle valamelyik családtag részéről?

- Nálunk a karácsonyfa díszítése a testvérem meg az én feladatom. Ezt az ünnepi ebéd után csináljuk meg. Aztán jön az ajándékozás. És lényegében egész délután meg este közösen társasjátékozunk, ezt a szokást gyerekkorunkból hoztuk, de felnőttként is megtartottuk, mert ilyenkor közben nagyokat beszélgetünk és rengeteget nevetünk.

- Mi volt a legemlékezetesebb - humoros, megdöbbentő vagy balul elsült - karácsonyi ajándéka, amit adott, illetve amit kapott?

- Még nem jártam így. :)

- Mi kerül a karácsonyi asztalra szenteste? Van-e tradicionális menü, és ha igen, akkor mi az, és a családból kik vesznek részt a főzésben?

- Nincs tradicionális menü. De érdekes módon halászlevet soha nem eszünk
karácsonykor, ám töltött káposzta általában van. A főzést anyukám
vállalja magára minden évben. 

Kép forrása: Facebook/Vadai Ágnes

Ezt is szeretjük