A tériszonyosok rémálma a hegyi üvegfolyosó: megreped a padló, ha rálépsz

Egy számítógépes trükkel teszik még félelmetesebbé az élményt a kínaiak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Félelmetes látványossággal csalogatják a turistákat az észak-kínai Handan városába. A Taihang-hegység oldalán 1180 méteres magasságban egy mindössze másfél méter széles, üvegpadlójú függőfolyosó várja a bátor látogatókat. Az átlátszó sétány szédítő élményt nyújt azoknak, akik át mernek gyalogolni rajta, ám nem csupán az alattuk tátongó mélység miatt - a padló időnként váratlanul, hangos csikorgással megreped.

Szerencsére nem valódi törésről van szó, az élethű hang- és látványeffekt egy számítógépes trükknek köszönhető: a rendszer érzékeli a ránehezedő testsúlyt, és ennek hatására indítja el a félelmetesen élethű animációt. Mivel az átlátszó padló önmagában is azt a benyomást kelti, hogy az embernek nincs stabil talaj a lába alatt, a repedező üveg csak fokozza az élmény félelmetességét.

Ennek ellenére a híd a szervezett túrák során szinte állandóan tele van, sokan mennek fel egy kis adrenalinlöketért és a páratlan, semmihez sem hasonlítható panoráma miatt. Az ötletgazdák szerint a folyosó a biztonsági előírások betartása mellett teljesen biztonságos, az üveg pedig törhetetlen.

Egyszer tényleg megrepedt az üveg

Kínában több hasonló függőhíd is található, közülük néhány ugyancsak a Taihang-hegységben. Sokak szerint a handani üvegtöréses trükk azért nem vicces, mert 2015-ben a Yuntai-hegy egyik, 900 méter magasban húzódó függőfolyosóján valóban megrepedt az üveg egy turista lába alatt, és, bár szerencsére senki sem sérült meg, az eset nagy pánikot keltett. Nézd meg az alábbi videón, hogyan reagálnak a látogatók az imitált repedésre, még akkor is, ha tisztában vannak vele, hogy az nem valódi!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük