Utcaseprő volt, majd 53 évesen balettozni kezdett a férfi - Már tíz éve, hogy megvalósította gyerekkori álmát

A férfi az élő bizonyíték arra, hogy sosem késő követni az álmaidat!

GettyImages-102411781

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A balett egy olyan fokú fittséget és hajlékonyságot igényel, amit gyermekként kell elkezdeni, és egy életen át tartó edzéssel lehet csak elérni. Míg legtöbb ötvenes éveiben járó ember örülhet, ha reggel úgy kel, hogy nem fáj semmije, a most 63 éves férfi azonban tíz éve mégis úgy döntött, a kor nem állhat álmai útjába.

A 63 éves Liu Ziqing, amióta az eszét tudja, rajong a balettért. Már kisfiúként különös vonzalmat érzett a táncért, imádott balettelőadásokra járni, azonban soha nem volt alkalma arra, hogy kipróbálja magát benne.

Utcaseprő volt, 53 évesen balettozni kezdett

Mivel szegény családban nőtt fel egy apró mongol faluban, mindig is a családja segítésén és a betevő falat biztosításán volt a főszerep. Földművesként, takarítóként és utcaseprőként dolgozott, a tánc pedig olyan luxus volt, amit nem engedhetett meg magának. Egészen 53 éves koráig, amikor is úgy döntött, hogy balett-táncos lesz.

- Annyi éven keresztül csak gondoltam a táncra. Egy nap láttam a tévében egy felnőtteknek szóló balett-tanfolyamot, ez adta az ötletet, hogy végre meg kéne tanulnom ezt a táncot - mondta a férfi egy interjúban.

53 évesen balett-táncosnak állni nem volt egyszerű. A környezete nem értette, miért lett hirtelen ennyire fontos ez a férfinak, Liu Ziqing azonban mindezt figyelmen kívül hagyta, és családja támogatásával kitartóan gyakorolt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Liu-nak eleinte komoly nehézséget jelentett lépést tartani a feleannyi idős táncostársaival, de kitartása példamutató. A férfi szerint pedig a balett nemcsak boldogabb, de egészségesebb emberré is tette.

- Korábban gyakran voltak gyomorproblémáim, ezek az elmúlt egy évtizedben azonban teljes mértékben megszűntek - meséli. - Amikor balettórákon vagyok, újra fiatalnak érezhetem magam, és azt csinálhatom, amit gyerekként szerettem volna - mondja a 63 éves táncos.

Elkészült John Lewis új, szívhez szóló karácsonyi reklámja - Nézd meg!

Megérkezett a John Lewis áruház legújabb karácsonyi reklámja, és a szemek idén sem fognak szárazon maradni.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük