Nézd, milyen cuki! Imádni való kecskekölyök az év első újszülöttje a debreceni állatkertben

Tejfehér házikecske született a debreceni állatkertben.

Újszülött kecske
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az új év is mozgalmasan telik Debrecen állatkertjében, miután egyik anyakecskéjük január 7-én egészséges utódot hozott a világra. Már jókedvűen játszik és ugrándozik, étvágya kifogástalan - olvasható az intézmény közleményében.

2020 első jövevénye, az egyhetes, hófehér kis gödölye anyjával együtt megtekinthető az állatkert vadaskertjében. Érdekesség, hogy az intézmény első tavalyi újszülöttje szintén kecske volt: akkor az állatsimogatóban lakó kameruni törpekecskék gyarapodtak.

Az állatsimogató legnépszerűbb lakói közé tartozó kecskéket - Capra hircus - nagyjából a juhval egy időben háziasították, így ők az egyik legősibb haszonállatfaj. Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják: például a világ egyik legfinomabb fonala, a moher az angórakecske szőréből készül.

A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. A kecskék rendkívül jól másznak, egyensúlyérzékük kiváló: ők az egyedüli kérődzők, amelyek képesek fára mászni.

Különleges kölykök a debreceni állatkertben

Az állatkert igazgatója elmondta: legutóbb 2013-ban született náluk aranykezű tamarin, ő a most világra jött állatok apja.

7 év után először születtek ilyen különleges kölykök a magyar állatkertben

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük