Tüzes ritmusok, szenvedélyes balkáni hangulat

Február 18-án

Orosz Zoltán Balkán projekt nevű koncertje a szabadtéri fesztiválok szellemét idézi meg így tél végén.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Orosz Zoltán harmonikaművész 4 éves korában kapta első hangszerét, legelső tanára édesapja volt. 2000-ben a Magyar Rádió rangos elismerésével, az eMeRTon-díjjal tüntették ki, 2008-ban pedig Artisjus-díjjal ismerték el zenei tevékenységét.

Orosz Zoltán művészi érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzenék világán át a jazzig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog. Őt és zenekarát hallhatod február 18-án a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Orosz Zoltán Klub – Balkán projekt

E zenei sokszínűségnek köszönhetően munkásságának meghatározó eleme a zenei stílusok újragondolása, sajátos értelmezése, egyéni hangszerelési elemekkel való fűszerezése. A világzenén belül is egészen friss, önálló stílust jelent, ahogy a jazzt és a balkán népzenéjét ötvözve megteremtett egy új, egyedi hangzást.

Modern hangszerelési ötletek, kiváló zenésztársakkal alkotott virtuóz zenei párbeszédek, improvizációk jellemzik a Balkán projekt koncertet, fergeteges hangulatot teremtve a szabadtéri fesztiváloktól a sportarénák hatalmas színpadáig a világ minden táján.

Fellépő művészek

  • Orosz Zoltán
  • Balogh Zoltán - gitár
  • Pengő Csaba – bőgő
  • Agatics Krunoszláv - harmonika
  • Horváth Kornél - ütőhangszerek

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A műsorban igen sokféle zenei stílusból hallható válogatás, a francia sanzontól az argentin tangón át a legismertebb melódiák virtuóz előadásáig, de a koncert alapját a délszláv zene legszebb dallamainak bemutatása alkotja úgy, hogy abban a harmonika kiemelt szerepet játszik.

Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria, Budapest II. kerület, Templom utca 2-10.
Időpont: 2011. február 18. 19:00
Jegyár: 2500 Ft
Ezt is szeretjük