Fotó! Leszúrtak egy 25 éves férfit, mintegy félezer tüntető vonult az utcára
Képeken az októberi demonstrációk
Tüntetések októberben a világban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A környezetvédő aktivisták arra kérik az állampolgárokat, hogy a hétvégi előrehozott képviselőházi választáson ne támogassanak olyan politikusokat, akik egyetértenek a bányászati régió kiterjesztésével, mert az néhány település lerombolásával és a környezet megkárosításával járna.

A környezetvédők egyik hatalmas transzparensén felhívások olvashatók a bányászati régió kiterjesztésének megakadályozására, míg egy másikon több - főként baloldali - politikus arcképe látható, aki korábban a bányászat kiterjesztése mellett foglalt állást.

Nem ez az egyetlen tüntetés, ami 2013 októberében zajlott a világban. Volt tüntetés Kínában, Moszkvában, Romániában, és lehetne folytatni a sort. Nem beszélve a Magyarországon zajló tüntetésekről, amilyet például legutóbb október 20-án tartottak. A budapesti autós demonstrációval a devizahitelesek helyzetére hívták fel a figyelmet. Nézd meg képeken, hol tüntettek még a nagyvilágban!

A Szolidaritás Mozgalom tüntetése

A kétéves Szolidaritás Mozgalom szeptember 29-én, vasárnap kormányellenes tüntetéssel ünnepelte születésnapját. Az eseményen részt vett a Szolidaritás elnöke, Kónya Péter, és beszédet mondott az Együtt-PM vezetője, Bajnai Gordon is.

Ezt is szeretjük