Tudod, mi volt az otthonod helyén a Habsburgok idején? Ezen a térképen megnézheted

Több különböző korszak térképein is megnézheted, milyen volt Magyarország a múltban.

Történelmi térképek digitalizálva
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A történelem mindig is fontos részét jelentette a kultúránknak, hiszen általa megismerhetjük, milyen is volt az élet egykor Magyarországon. A jelentős eseményeket, évszámokat és uralkodókat talán mindenki ismeri, ám arról már kevesebb szó esik, hogyan is nézett ki az ország ezekben az időkben.

A Google térképét talán már mindenki jól ismeri, ám a Mapire nevű oldalnak hála nemcsak a jelen, hanem a múlt atlaszai is elérhetővé válnak mindenki számára. 

Nézd meg, mi volt az otthonod helyén a múltban

Az ARCANUM Adatbázis Kft. által létrehozott oldal több levéltár közreműködésével hozta létre a digitális térképtárat, ahol országokra és azon belül különböző korszakokra is lebonthatjuk, melyik térképet szeretnénk alaposabban átböngészni. Sok esetben ezek katonai térképek digitalizált változatai, így nagyon részletesek és könnyen használhatók.

A cikk az ajánló után folytatódik

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

A Habsuburg Birodalom első katonai felmérése az 1763-1787 közötti időszakban készült, és egészen az 1960-as évekig találunk remek minőségben feltöltött atlaszokat nemcsak Magyarországról, hanem a világ számos területéről. Az oldal itt érhető el, ahol nemcsak a hagyományos térképeket lehet megnézni, hanem 3D-ben és szinkronizált nézettel is élvezhetjük a történelem kis szeletének felfedezését. 

10 elképesztő fotó, amit a Google térképen is látni: furcsa és megható pillanatokat örökít meg

Néha egészen különleges jeleneteket kapott lencsevégre a Google autója.

10 elképesztő fotó, amit a Google térképen is látni: furcsa és megható pillanatokat örökít meg

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük