Emberéleteket követelt a demonstráció Törökországban
Már hetek óta tart
A fiatal demonstrálók nem hagyják abba a kormányellenes tüntetést.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Már május vége óta folyamatos kormányellenes, több tízezer fős tüntetések zajlanak Törökország nagyobb városaiban, többek között Isztambulban, Ankarában és Bursában is. A rendőrség és a török hatóságok aránytalanul erőszakosan és agresszíven lépnek fel a tüntetőkkel szemben, vízágyúkat, könnygázt is bevetettek, ami miatt több ezer a sérültek száma.

Mindennek halálos áldozatai is vannak, az egyik egy 22 éves, ellenzéki aktivista férfi, akit fejbe lőttek, illetve egy szintén fiatal férfi, aki akkor veszítette életét, amikor egy taxi a tömegbe hajtott.

Rengeteg kritika éri a török miniszterelnök, Recep Tayyip Erdogan antidemokratikus intézkedéseit, aki már így is tíz éve tölti be a posztot.

A jelenleg is zajló demonstrációk május 28-án kezdődtek azzal a lépéssel, hogy ellenzéki aktivisták az utcára vonultak egy fővárosi park kivágásra ítélt fáinak védelmében. Ez a megmozdulás kormányellenes tüntetéssé fajult, többek között a kormány iszlám vallási törvényekhez való visszatérési törekvései miatt.

A kormányfő korlátozná az alkoholárusítást és szigorítaná az abortusztörvényt, valamint a fogamzásgátló tablettához való hozzáférést. Szerinte a fiatal nők termékenysége a császármetszések miatt csökken, így ezen műtéteket is regulázná. A miniszterelnök szerint a nőknek otthon kellene maradniuk és minimum három gyereket szülniük, valamint szívesen visszatérne az iszlám fejkendőviselethez. Éppen emiatt nem meglepő, hogy a demonstrálók több mint a fele nő.

Izraeli-palesztin konfliktus

A gázai övezetben mentek egymásnak az izraeliek és a palesztinok a tavalyi év őszén. Meglehetősen kritikus volt a helyzet, amikor végül tűzszünetben állapodtak meg. A képeket csak erős idegzetűeknek javasoljuk megtekinteni!

Ezt is szeretjük