Tokody-ügy: elképesztő magyarázat az Operaháztól

A méltatlankodást mindenki értheti, aki már készített nagy gonddal ajándékot, várt vendégeket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Állami Operaház hétfői évadzáró ülésén Tokody Ilona Kossuth-díjas, világhírű operaénekest Ókovács Szilveszter kormánybiztos meztelen futballhuligánhoz hasonlította, amiért a Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter részvételével zajló eseményen felolvasott egy állásfoglalást, tiltakozásul az intézményben végbement változások ellen.

Tokody Ilona és a kedves vendégek, akiket tiszta szívvel vártak, fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Focimeccsre meztelenül berohangáló férfi = Tokody Ilona

Tokody elmondta, szerinte az Operaház eddig is jól működött, hozzátette továbbá, hogy vissza kellene állítani a társulati tagságot, mert olcsóbb egy jól működő társulatot fenntartani, mint vendégművészeket foglalkoztatni. Tokody arra kérte az Operaházat vezető Ókovács Szilveszter kormánybiztost, hogy nyílt színi vitán beszéljék át a problémákat.

- Én vagyok az egyetlen örökös tag a világon, akit kirúgtak - mondta a Kossuth-díjas énekes.

Tokody beszéde után Ókovács azt mondta: erről az egészről az jut eszembe, amikor a focimeccseket megzavarja egy meztelenül berohangáló férfi. A kormánybiztos úgy vélte, az operaénekes meghekkelte a rendezvényt, és elrontotta mások ünnepét. A kormánybiztos szerint az Operaház a panaszkodóknak, köztük Tokodynak is, milliókat folyósít - foglalta össze a történteket a Mandiner.

Operaház: nem is mondta ki azt a szót, hogy futballhuligán!

Lapunk először a miniszterelnökségen keresztül próbálta elérni Ókovács Szilvesztert, hogy megkérdezzük az ügyről, a hivatal azonban arról tájékoztatott: kérdéseinket a minisztériumba továbbítják, mivel ők az illetékesek.

Végül az Operaház sajtóosztálya válaszolt kérdésünkre, miszerint Ókovács Szilveszter elnézést kért-e már Tokody Ilonától azért, mert meztelen futballhuligánhoz hasonlította, illetve, hogy mi indokolta a kirohanását.

Tokody Ilona Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, a Magyar Köztársaság érdemes művésze és kiváló művésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

"Aki már készített nagy gonddal ajándékot, várt tiszta szívvel kedves vendégeket"

Az Operaház egyrészt közölte: Ókovács nem is használta a futballhuligán szót, másrészt pedig Tokody Ilonát személyében senkihez és semmihez sem hasonlította.

- Beszélt viszont egy jelenségről: a játék ünnepének megzavarásáról. A méltatlankodást pedig mindenki értheti, aki már rendezett családi ünnepet, készített nagy gonddal ajándékot, várt tiszta szívvel kedves vendégeket, és méltatlan közjátékkal szembesült - tették hozzá a karácsonyi lapra is beillő mondatot.

Tokody az ügyről nem adott ennyire pátoszos nyilatkozatot. Mint a Blikknek elmondta, arcpirító és méltatlan volt, de nem tudott mást tenni.

- Nem egy nyelvet beszélünk Ókováccsal - fogalmazott az énekesnő. Érdekesség, hogy az eseményen az MTI is kint volt, a hírügynökség azonban nem említette meg, mit mondott Ókovács, csupán annyit írtak: végül, programon kívül, szót emelt a társulati működés fenntartása, az ehhez való visszatérés mellett Tokody Ilona Kossuth-díjas magánénekes, örökös tag, a Magyar Operaénekesek Egyesületének alelnöke.

Ezt is szeretjük