Fotó! Ilyen lesz a Titanic tökéletes másolata: te utaznál vele?

2016-ban indul majd első útjára az elsüllyedt óceánjáró lehető legpontosabb másolata.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyjából 200 millió dollárba kerül majd a 101 éve elsüllyedt óceánjáró másolatának, a Titanic 2-nek a megépítése. 

A hajótársaság tervei

A hajó három év múlva indul majd első útjára onnan, ahonnan elődje is: a brit Southampton kikötőjéből.

Törekszenek a pontosságra

A Titanic 2-t gyártó Blue Star hajótársaság mindent úgy csinál, hogy az új óceánjáró a lehető legjobban visszaadja elődje hangulatát. Külsőre is ugyanúgy néz majd ki, ahogy az eredeti Titanic, bár ez a hajó már dízelmotoros lesz, és a hatalmas kémények csak dizájnelemként lesznek rajta.

A luxusjáraton kilencszáz fős, korabeli ruházatot viselő legénység lesz, és a 850 kabinban 2600 személyt tudnak majd elhelyezni. Még az utasokat is bevonják a játékba: a közös eseményeken korhű ruházatban kell majd megjelenniük, ami persze benne lesz a jegyárban.

A kabinokat légkondicionálóval szerelik fel, a televízió és az internet azonban valószínűleg nem lesz elérhető az utasok számára.

Ennek megfelelően a helyiségek is az eredeti óceánjáró mására készülnek: korabeli edzőtermek, törökfürdő és a híres bálterem is rajta lesz a hajón. Egy fontos különbség azonban mindenképpen lesz a Titanic és a Titanic 2 között: az új hajón minden utas számára lesz hely a mentőcsónakokban vész esetén.

Érdekességek

A jegyárról még nem tudtak nyilatkozni a hajótársaság tagjai, de még az is elképzelhető, hogy az első osztályú jegy egymillió dollárba kerül majd. A Titanic 2 ötlete egy ausztrál milliárdos, Clive Palmer fejéből pattant ki. Az ő nevéhez fűződik a Jurassic Park életre keltésének terve is, mely végül nem valósult meg.

A hajótársaság, mely a Titanic 2-t építi majd, a Blue Star nevet viseli. Ez a név kísértetiesen hasonlít az eredeti Titanichoz tartozó hajótársaság nevéhez, mely White Star volt. A két cégnek semmi köze egymáshoz, az egyezés csupán a véletlen műve.

A sajtótájékoztatón a tervezők szájából elhangzott az ominózus mondat, mely már ismerős lehet: a Titanic 2 a világ legbiztonságosabb óceánjárója lesz. A terveket sokan nagy lelkesedéssel fogadták, mások túl bizarrnak tartják.

Te utaznál a balszerencsés Titanic másolatán?

Ezt is szeretjük