Megölte magát a professzor, hogy bizonyítsa a halál utáni létet: Thomas Bradford állítólag üzent a túlvilágról

Mi történik a halál után? Thomas Bradford spiritualista öngyilkosságával szerette volna bizonyítani a tudat halál utáni létezését.

szellem 4

A 19. század végén, 20. század elején jelentek meg a spiritualisták, az okkultizmus nagy népszerűségnek örvendett. A gyakorló médiumoknak köszönhetően megjelent a remény, hogy a gyászolók újra kapcsolatba léphetnek elhunyt szerettükkel. Legalábbis sokan hittek benne, hogy lehetséges.

A spiritualisták megosztó fogadtatásban részesültek, míg egyesek sarlatánoknak nézték őket, mások hittek bennük. 

A Thomas Bradford-kísérlet

A hívők közé tartozott  a detroiti professzor, Thomas Lynn Bradford, aki öngyilkosságot akart elkövetni el, hogy bizonyítsa: lehet kommunikálni a túlvilágról. Egyedül nem tudta volna végrehajtani a kísérletet, szüksége volt egy társra, így egy hirdetést adott fel, melyben a spiritualitás iránt érdeklődőket szólította meg. Végül egy nő, Ruth Starweather Doran reagált a kiírásra.

Ruth Starweather Doran és Thomas Lynn Bradford professzor.
Ruth Starweather Doran és Thomas Lynn Bradford professzor.

 - Jelentkeztem a hirdetésre, mert mindig is szerettem volna többet tudni a túlvilági életről. Nem voltam, és most sem vagyok spiritualista, sem hívő - nyilatkozta a nő 1921-ben a New York Timesnak

A nő tagadta, hogy tudomása lett volna a kísérlet végkifejletéről. Állítása szerint nem tudta, hogy a professzor csak egyetlen lehetőséget látott, amivel bizonyíthatta a halál utáni létet - miután kioltotta saját életét, odaátról küld üzenetet a hirdetésre jelentkező hölgynek.

Amikor elérkezett a nap, 1921. február 6-án Bradford kikapcsolta a gázszabályozót a kazánban, feltekerte, lefeküdt az ágyára, majd a mérgező szén-monoxidot belélegezve békésen távozott a túlvilágra. A kiérkező rendőrök a professzor írógépén ezt a feliratot találták: „Túlmutat a tudományon, ahogy most bemutatom a lélek jelenlétét, és bebizonyítom, hogy a tudat képes tovább élni a természetfeletti világban.”

Kapcsolat a túlvilággal

Érdekes, hogy annak ellenére, hogy Ruth Starweather Doran nem tudott a kísérlet mibenlétéről, mégis nyilatkozott egy különös érzéséről, hogy a professzor felveszi vele a kapcsolatot. 

Három nappal Bradford halála után azonban váratlanul egy teljesen másik nő, Lulu Mack vélte hallani a férfi hangját. Állítása szerint épp egy médiumot látogatott meg, és semmi tudomása nem volt arról, ki Bradford, nem hallott a történetéről, csak érezte, hogy szól hozzá a szeánsz alatt. Thomas Bradford nevét ismételgette a hang. 

- Hallottam a szellem hangját. Még most is szól hozzám. De nem értem, mit akar üzenni, mert túl gyenge. Szerintem azért, mert önkezűleg vetett véget életének - nyilatkozta egy riporternek.

Egy héttel később Ruth Starweather Doran is érdekes jelenséget tapasztalt. Váratlanul elöntötte az érzés, hogy aznap este kapcsolatba lép vele, ám túl gyenge ahhoz, hogy megjelenjen. A városban több spirituális vezető kérte híveit, hogy pontban este 9-kor mindenki koncentráljon Thomas Lynn Bradfordra, hogy így adjanak erőt a szellemének. Közben a három tanúval egy szobában tartózkodó nő pontban 9-kor valóban megérezte Bradford jelenlétét, még a lámpák is pislákolni kezdtek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

- Hallom a hangját. Nagyon halk, mintha messze lenne, de ez a professzor. Írjátok le, amit mondok - kezdett bele a diktálásba. - A professzor vagyok, aki a túlvilágról beszél. Sikerült áttörnöm a burkon. Az élők segítsége sokat számított. Egyszerűen elaludtam. Amikor felébredtem, elsőre nem realizáltam, hogy már a túlvilágon vagyok. Nem vettem észre nagy változást. Arra számítottam, hogy minden más lesz. De nem. Az emberi formák körvonalakban jelennek meg, nem fizikai valójukban. Nem mentem messzire, még mindig a sötétben vagyok. Sok embert látok. Olyan természetesnek hatnak. Semmihez nem hasonlítható elragadtatásérzet uralkodik itt. Boldogság és öröm. Mindenki kapcsolódik egymáshoz. Én is kapcsolódtam hozzájuk. Nem bánom a tettemet. A jelenlegi sík csak az első lépés. Még mindig kutatok következő síkok után, amelyekkel kapcsolatban olyan keveset tudunk itt, mint a földön a túlvilágról.

Szemtanúk szerint ezután Bradford hangja egyre gyengült, majd a lámpa sem pislákolt tovább. Egyikük kérdőre vonta Ruth Starweathert, hogy valóban Bradford hangját hallotta-e. 

- Sohasem hallottam egy szellem hangját előtte, ez a professzor volt, minden kétséget kizáróan - felelte.

Természetesen a közel száz éve történt esetről nem lehet tudni, mennyi valóságalapja van, sokan inkább az önhipnózissal magyarázzák, hogy a nő hallotta a professzort.

Erdély 10 legfélelmetesebb látnivalója: a kísértetkastélytól az erdei halálzónáig

Erdélyben és Románia más pontjain is számos olyan helyszín található, ami kifejezetten erőszakos vagy misztikus múlttal rendelkezik. 

Erdély 10 legfélelmetesebb látnivalója: a kísértetkastélytól az erdei halálzónáig

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Wikipedia, Getty Images Hungary, borító-és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük