18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 gyakori tévhit az önkielégítésről: te tisztában vagy velük?

Ha úgy érzed, rosszat csinálsz, felejtsd el! Ez is hozzátartozik az ember alapszükségleteihez.

A tizenéves lányok nagy része bizony elgondolkodik azon, milyen lehet az önkielégítés, és ki is próbálja azt. Más részük viszont megpróbálja kiverni a fejéből a gondolatot, mert a környezete azt sulykolja belé, hogy, ha magához nyúl, rosszat tesz, rossz emberré válik.

Manapság szerencsére egyre inkább háttérbe szorul a nézet, hogy a maszturbálás bűn, de azért nem árt, ha tisztában vagy vele, melyek az általános tévhitek ezzel kapcsolatban.

Ha csinálom, rossz dolgot követek el

Még véletlenül se higgy azoknak, akik azt mondják, hogy az önkielégítés bűn. Mindenkinél hozzátartozik a felnőtté válás folyamatához, hogy felfedezi magát, megismeri a testét. Ezzel nem teszel rosszat sem magadnak, sem másnak, sőt, még előnyt is élvezel azokkal szemben, akik felhagynak a dologgal. Az, hogy tisztában légy a tested működésével, azzal, hogy mi a jó neked, elengedhetetlen feltétele a jó és kiegyensúlyozott szexuális életnek. Hiszen gondolj bele: ha te magad sem tudod, mi szerez neked örömöt, hogyan várhatnád el ezt egy másik embertől? Természetesen nem szabad átesni a ló másik oldalára sem, de ez már a következő tévhithez tartozik.

Az önkielégítést mértéktelenül és bármikor végezhetem

A sok maszturbálás nem okoz problémát, de csak akkor, ha tényleg úgy érzed, hogy vágysz rá. Ha már kényszerből csinálod, nem azért, hogy örömet szerezz magadnak, akkor az már a függőség egy fajtája. Mindig tudd, hol a határ! A szexuális étvágy személyenként eltérő, és lehet, hogy téged magasabb libidóval áldott meg a sors. Ezt semmiképpen sem szabad szégyellni, egy hasonló beállítottságú partner ezt értékeli. Ám nem szabad, hogy az önkielégítés egyfajta lételemmé, netán pótcselekvéssé váljon. Arról nem beszélve, hogy, ha nem engedsz azonnal a vágyaidnak, az még jobbá teszi a későbbi kielégülés minőségét. 

A lányok nem maszturbálnak

Dehogynem! Legfeljebb nem vallják be, mert, bár feleslegesen, szégyellik. Sőt, felmérések szerint a lányok többször végeznek önkielégítést, mint a fiúk. Bizonyos, erre a célra kitalált segédeszközöket is a nőknek szánnak a gyártók, tehát egy teljes iparág épült már erre a fajta tevékenységükre. Persze azért nem kell mindenkinek kérdezés nélkül elárulnod, mivel töltöd az esti óráidat, teljesen felesleges megosztani másokkal magányos kalandjaidat. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A technikám furcsa, illetve nem normális

Valószínűleg neked is megfordul majd a fejedben, hogy olyan vágyaid vannak, amilyenek senki másnak. Ez azért van, mert szerencsére nem látod a többi ember gondolatait. Mások ugyanígy gondolják, és perverznek hihetik magukat, pedig ez legtöbbször nem így van. Mindenki ösztönösen érzi, mi a jó neki, és hogyan tudja ezt elérni. Amíg ez a módszer nem okoz kárt senkinek, és nem vezet sérüléshez, addig teljesen rendben van. 

A fiúk cikinek tartják, ha egy lány maszturbál

A legtöbb fiú nemhogy nem tartja cikinek, de egyenesen megveszik azért, hogy találkozzon egy olyan lánnyal, aki nem szégyelli a vágyait. Természetesen ne dobd be ezt a témát az első randin, de, ha már vagytok olyan érettek, hogy felelősségteljes szexuális kapcsolatba kezdjetek, nyugodtan megbeszélhetitek ezt a témát is.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük