A rendőrség és a tűzoltók után a gyermekkórház dolgozói is kipakoltak - Nagy sikert arattak a fotók
Magyarországon is egyre többen teljesítik a Tetris-kihívást.

bethesda-ajanlo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A #tetrischallenge kihívás az Instagramon indult a közelmúltban, és már a Facebookon is terjed. Lényege, hogy különböző szakmák képviselői rendezett alakban helyezik el a hivatásukhoz szükséges kellékeket, majd maguk is lefekszenek a földre, és madártávlatból lefotózzák az eredményt.

Az elmúlt napokban már számos szakmát megismerhettünk: tűzoltók, katonák, felderítők, sőt pap is bemutatta, mivel dolgozik a mindennapokban, és a képek között több magyar fotót is láthattunk. Első hazai kórházként a Bethesda Gyermekkórház csatlakozott a játékhoz. Az intézmény közleménye szerint a dolgozók mindig is nyitottak voltak az újdonságokra, ezért azonnal akadt doktor és főnővér, akik örömmel vettek részt a kihívásban.

A kis páciens is élvezte a fotózást

- Nem esett nehezünkre bolondozni, mert gyermekek közt dolgozva hiszünk benne, hogy a közös játék is gyógyít. Reméljük, sikerül mosolyt csalni művünkkel a nálunk gyógyulók arcára. A fotón egy nálunk lévő kruppos kislány van: édesanyja látta már a kihívást az interneten, és bár elsőre meglepődött, de örült, hogy ilyen kórházban gyógyulhatnak. Kislányának pedig fülig ért a szája, amikor kijöhetett a kórház udvarára, és játékból befeküdhetett a doktor bácsi és a főnővér mellé - avat be a kihívás hátterébe Bese Nóra, a kórház kommunikációs vezetője.

Hozzátette: mivel évente 150 ezer gyermeket látnak el az ország egész területéről, a kórház nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyógyításon túl elérje a családokat a különböző kommunikációs, online felületeken, ezzel is segítve a tájékozódást. Újságot adnak ki, filmeket forgatnak, rádióműsort vezetnek, és aktívan jelen vannak a Facebookon, Instagramon, bizalmat ébresztve így a szülőkben, amire az egészségügyben ma nagy szükség van.

Még több magyar a #tetrischallenge fotói közt

A teljesség igénye nélkül nézd meg, itthon milyen sokan csatlakoztak a #tetrischallenge kihíváshoz. A Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság az elsők között szállt be a játékba a magyar védelmi szervek közül, és hamarosan még több hazai önkéntes és hivatásos tűzoltó mutatta meg, mi van az autójában. A többi kép is a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Instagram-oldalára került fel.

Néhány nappal korábban a Készenléti Rendőrség is teljesítette a kihívást. Az alábbi képen egy bevetési és dokumentációs feladatok ellátására alkalmas eszközökkel felszerelt járőrautó látható. A készenlétiek kihívták a Fejér megyei Autópálya Alosztályt, akik a feladat teljesítése után a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságnak passzolták a labdát, és ez így megy azóta is: a különböző megyei kapitányságok és alosztályok képeit a magyar rendőrség hivatalos Instagramján osztják meg. 

Néhány napja a tűzoltók felhívására a Magyar Honvédség kecskeméti repülőbázisa is feltöltötte a saját #tetrischallenge fotóját, egy Gripennel a középpontban. A Bornemissza Gergely Felderítő Ezredet hívták ki, akik szintén elkészítették a képet, és továbbadták a feladatot, így a mókás játék náluk sem állt meg.

Szeptember közepén az Országos Mentőszolgálat is csatlakozott a kihíváshoz, így azt is megnézhettük, miből áll egy átlagos mentőautó felszerelése.

Nemcsak állami szervezetek és intézmények, hanem vállalkozó kedvű személyek is kaptak az alkalmon, hogy megmutathatják a világnak, mi is kell a mindennapi munkájukhoz. Hodász András, katolikus pap és blogger a Facebookra töltötte fel a saját fotóját, amit temploma, az angyalföldi Szent Mihály Plébánia Mihály napi búcsúján készítettek.

A #tetrischallenge jó példa arra, hogy hogyan lehet a közösségi oldalakat és az internet nyilvánosságát értelmes és hasznos célra használni. A fenti kihívás interakciót indít el az emberek között, beszélgetésre ösztönöz, és úgy szórakoztat, hogy közben edukál is, hiszen az érdekes képeknek köszönhetően olyan munkaeszközök közé nyerhetünk betekintést, amilyenekkel laikusként nagy valószínűséggel nem találkoznánk.

Ezt is szeretjük