A Facebookon találta meg egymást a testvérpár 72 év után

Egy boszniai testvérpár több mint hét évtized után a Facebook segítségével találkozhatott újra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az internet sok mindenre jó, és néha egészen megható történetek születnek a segítségével. 

A második világháború alatt egymástól elszakadt testvérpár sztorija és az édesanyjára rábukkanó indiai férfi esete is ilyen.

72 év után találtak egymásra

A 82 éves Hedija Talic és a 88 éves Tanija Delic 72 év után találkozott újra a napokban, annak köszönhetően, hogy Hedija fia utánanézett a családfájuknak, és a Facebookon megtalálta Tanija lányát.

A testvérpár a második világháború során szakadt el egymástól - 1941-ben a 11 éves Hedija elkeveredett családjától, mikor elhagyták Bosznia északnyugati részén fekvő szülőfalujukat.

A szülők a háború során életüket vesztették, Hedija pedig árvaházba került, és a világháború után sem derült ki, mi történt a családjával. Volt, aki azt mondta neki, hogy Amerikába emigráltak, ami a bátyjára vélhetően igaz is volt, mások szerint viszont mindenki meghalt.

Hedija később Tuzla környékén telepedett le, és azt elképzelni sem tudta volna, hogy nővére, Tanija alig 200 kilométerre él tőle egy faluban.

Képek! A 7 legjobb Facebook borítókép, amit eddig láttunk

Nézegess képeket!

Elolvasom

Miután Hedija fia felvette a kapcsolatot Tanija lányával a közösségi oldalon, nem kellett sokat várni a találkozóra, ahol a testvérek zokogásban törtek ki, és életük minden apró részletét megosztották egymással. Most az a tervük, hogy a valószínűleg Amerikába vándorolt fivérüket is megtalálják.

Ha még több érdekességre vagy hasznos tippre vagy kíváncsi a közösségi oldalakkal kapcsolatban, látogass el a Social Times honlapjára!

Rátalált az édesanyjára

Nem ez az első eset, hogy valaki online felületek segítségével találja meg elveszettnek hitt barátait, családtagjait, és valószínűleg nem is az utolsó. Egy indiai férfi még gyerekként, 1986-ban szakadt el családjától egy vasútállomáson, majd Ausztráliába került nevelőszülőkhöz.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Szülőfaluja nevét nem tudta, csak annyit, hogy a kolkatai vasútállomástól nagyjából 1200 kilométerre lehet. A Google Earth segítségével kezdett el keresgélni, majd sikerült meglelnie Khandwát, ahol ismerős volt neki a táj. Odautazott, és megtalálta édesanyját. 

Ezt is szeretjük