Te is lehetsz gazdag nő

Így erősítsd meg a gyökércsakrádat

Minden tőled telhetőt megteszel, mégis egzisztenciális gondokkal küzdesz? Segít a csakraterápia!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ezoterikus felfogás szerint az anyagi világban való boldogulásért a test gyökércsakra nevű energiaközpontja felelős. Működési zavara nemcsak szellemi-lelki szinten van rád negatív hatással, hanem életed különböző területeit is kedvezőtlenül befolyásolja.

Ennek azonban korántsem kell így lennie, sőt, számos eszköz áll rendelkezésedre ahhoz, hogy a problémát könnyen és gyorsan, mi több, élvezetes módon orvosold. Tudd meg, mit tehetsz annak érdekében, hogy megfelelő munkát találj, és egyenleged belátható időn belül pozitívba forduljon.

Boldogulás az anyagi világban

A gerincoszlop alsó végénél elhelyezkedő gyökércsakra köt össze az anyagi világgal, biztosítva az úgynevezett leföldelést. Ehhez a csakrához rendelhető a munka és az azzal szoros összefüggésben álló pénz - mindkettőre elemi szükség van ahhoz, hogy fizikai síkon boldogulni tudj.

Ha a gyökércsakrád jól működik, stabilan, biztos lábbal állsz a földön. Bízol önmagadban és az életben, ennek a fajta bizalomnak pedig meg is van a gyümölcse: olyan munkát végzel, amiben örömödet leled, olyan embereknek dolgozol, akik elismerik teljesítményedet, ennek megfelelően pénzügyi helyzeted is kielégítő.

Amennyiben azonban gyökércsakrád működése nem megfelelő, folyamatos bizonytalanságban élsz. Nem érzel magadban elég erőt ahhoz, hogy felülkerekedj egzisztenciális nehézségeiden, ezért tudatosan vagy tudattalanul kívülről várod a segítséget - ugyanakkor nem mersz megbízni senkiben.

A kilátástalanság energiaforrásaidat is megcsapolja: feladataid elvégzése aránytalanul kifáraszt, így aztán nem csoda, hogy a terveid rendre meghiúsulnak. Nem kizárt, hogy idővel elszakadsz az anyagi világtól, és valamiféle elérhetetlen dimenziókba vágyódsz, ami persze a legkevésbé sem visz közelebb a megoldáshoz.

13 jósmódszer, amit ki kell próbálnod!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így tisztítsd meg a gyökércsakrádat!

Ahhoz, hogy ez az energiaközpontod megfelelően működjön, meg kell tisztítanod - ami első olvasásra talán misztikusnak tűnik, valójában azonban egyszerűbb, mint gondolnád. Első lépésben rendezd kapcsolataidat fel- és lemenőiddel, hiszen a tudat, hogy szeretsz és szeretve vagy, már önmagában is biztonságérzettel tölt fel - még akkor is, ha némelyik családtagoddal finoman szólva nem könnyű megtalálni a kapcsolódási pontot. Hasonlóképpen fontos, hogy elfogadd a tested - ahelyett, hogy listát állítasz össze állítólagos esztétikai hibáiról, gondolj arra, hogy milyen jó szolgálatot tesz neked nap mint nap.

Hívd segítségül az olyan hatékony, ám annál kellemesebb gyógymódokat, mint a hang-, szín-, tánc-, aroma- és drágakő-terápia. A tapasztalatok szerint a gyökércsakrának különösen jót tesz a monoton zene, azon belül is a dobszó, illetve a különböző természeti népek zenéi. A piros és a földszínek ugyancsak stimulálóan hatnak erre az energiaközpontodra. Viseld őket minél gyakrabban, vagy aludj ilyen színű ágyneműben.

Mivel a gyökércsakra szoros kapcsolatban áll a csontrendszerrel, érdemes ez utóbbit is erősíteni - a mozgás, a jóga, a csontkovácsolás vagy a masszázs egyaránt kiválóan megfelel a célnak, válaszd azt, amelyik a legközelebb áll hozzád.

Erőteljes lábmozdulatokat igénylő tánc során igyekezz minél szorosabb kapcsolatot kialakítani a földdel - közben képzeld el azt, hogy a bolygónk középpontjából érkező vörös színű fény a lábadon keresztül a gyökércsakrádba áramlik, és megtisztítja azt.

Ajánlott továbbá cédrus, szegfűszeg, pacsuli, mirha, levendula vagy pézsma párologtatása, de a bioboltokban kimondottan a gyökércsakra erősítésére szolgáló illóolaj-keveréket is találsz. A drágakövek közül az achátot, a gránátot és a hematitot részesítsd előnyben. Bármelyiket elhelyezheted az otthonodban vagy a munkahelyi asztalodon, de ékszerként magadon is hordhatod őket.

Mennyire befolyásolja sorsodat a karmád?

Talán azt gondolod, bizonytalan anyagi helyzeted a negatív karmád következménye. Ha netán így is lenne, van kiút. Tudj meg többet a témáról videónkból!

A türelem stabil egzisztenciát terem

Ha a fentiek közül csak néhány módszer életed részévé válik, máris egy hatalmas lépést tettél meg egzisztenciád stabilizálása felé. Ne hidd azonban, hogy a változás egyik pillanatról a másikra fog bekövetkezni, például hatalmas nyeremény üti a markodat.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Abban viszont biztos lehetsz, hogy egymás után találnak majd rád azok a lehetőségek, melyek kiaknázásával egyre megnyugtatóbban alakulnak majd munka- és pénzügyeid.

Ezt is szeretjük