Ilyen még nem volt a díjátadó történetében! Taylor Swift történelmet írt
Részletek
Az énekesnő egymás után hatszor nyerte el ugyanazt a díjat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden évben megjutalmaz egy művészt a dalszövegírók támogatásával foglalkozó szervezet, a Nashville Songwriters Association International.

Idén Taylor Swift kapta az év dalszerzőjének és előadójának járó díjat, és ezzel rekordot döntött: a 23 éves énekesnő hatodszor nyert.

Kétszeres rekord

Vasárnap este jelentették be a country-zene egyik legrangosabb díjátadójának idei nyertesét. Az az év dalszerzője és előadója idén ismét Taylor Swift lett, aki ezzel az elismeréssel együtt zsinórban hatszor kapta meg a díjat.

Önmagában sem kis dolog ez az eredmény, de Taylor ezzel rekordot is döntött: lekörözte azt a két előadót - Vince Gillt és Alan Jacksont -, akik ötször-ötször vehették át a kitüntetést.

Nemcsak ezzel emelkedik ki az énekesnő az eddigi díjazottak közül, zsenge kora is említést érdemel: ő az eddigi legfiatalabb előadó a kitüntetettek között.

Az NSAI nyertesét mindig olyan country-dalszövegírók közül választják ki, akik abban az évben egy dalukkal bekerültek a slágerlisták top 30 száma közé. Taylornak idén ez hatodszorra is sikerült: Red című albumából mintegy hatmillió példány kelt el a világon egy év alatt.

Ez még nem minden

Úgy tűnik, Taylor Swift sorra zsebeli be az elismeréseket, és mindig van egy újabb díj, ami célként lebeg a szeme előtt. Legközelebb a Countryzenei Szövetség novemberi díjátadóján vesz részt jó eséllyel: hat-hat jelölést kaptak szintén énekes-dalszövegíró kollégájával, Kacey Musgravesszel.

Az énekesnőnek idén talán a hatos lesz a szerencseszáma, hiszen eddig a Grammy-díjat is ennyiszer kapta meg. Van azonban olyan elismerés, amit még ennél is többször sikerült elnyernie: Taylor Swift az American Music Awards tízszeres boldog tulajdonosa.

Ezt is szeretjük