Ilyen gyönyörű most a legendás tapolcai lépcső: esőben, szélben, hidegben dolgozott rajta a művész

Megújult a népszerű Tapolcai Halas Lépcső, és gyönyörűbb mint valaha.

Megújult a Tapolcai Halas Lépcső
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Megújult a népszerű Tapolcai Halas Lépcső, és gyönyörűbb mint valaha. Az első verzió még 2016-ban készült el, és hamar nemzetközi hírnévre tett szert.

A festményhez a művész több száz ecsetet használt el, melyekből egy kisebb csokor a lépcső alján található.

Megújult a Tapolcai Halas Lépcső

Hat év után, 2022 szeptemberében megújult a Tapolcai Halas Lépcső, derül ki a Varjas Art Facebook-bejegyzéséből. Varjas Judit helyi iparművész összesen 22 napig, napi 10-12 órát dolgozott a projekten, és a képek alapján kijelenthető, hogy megérte belefektetni a festménybe ezt a rengeteg energiát. 

A Halas Lépcső első "verzióját" Varjas Judit 2016-ban, összesen 16,5 nap alatt festette meg, és a mű rövid időn belül nemzetközileg is ismert lett. 

"2 színes koi pontyot, tavirózsát és a Malom-tóban található hínárt, amolyan "varjasjuditos" kacskaringós hullámokat álmodtam meg a 27 lépcsőfokra. Kiegészülve az oldalfalak és a felső járda festésével." - fogalmaz a festményről a művész a bejegyzésben. 

A festmény elkészültéhez Varjas Judit több száz ecsetet használt el, melyekből egy kisebb csokor a lépcső alján található horgony mellett látható. A lépcső korlátjait egyébként kötelekkel, hálóval és fahalakkal dekorálták, a festő szerint "így került fel igazán az i-re a pont." A lépcső tövében az ecsetcsokor és a horgony mellett egy gránittábla is található, amelyen a lépcsővel kapcsolatos legfontosabb információk szerepelnek. 

Varjas Judit a bejegyzésben arra kér mindenkit, hogy vigyázzanak az alkotására, fotózzák, osszák és hirdessék a megújult Tapolcai Halas Lépcsőt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

"Köszönöm Tapolca Város vezetőségének a megtisztelő felkérést és a végtelen bizalmat! Köszönöm mindenkinek aki hozzájárult akárcsak egy kedves szóval, üzenettel, kávéval, látogatásával, hogy legyen erőm kitartani ebben a nagy munkában! Az időjárás nem volt túl kegyes hozzám, de támogatásotokkal sokkal könnyebben vettem az akadályokat!  Köszönöm, hogy velem tartottatok ezen a nehéz , de különlegesen szép , alkotással teli hetekben!" - írja az iparművész. 

Összegraffitizte egy múzeum falát, és még pénzt is kapott érte: az egész épület megváltozott miatta

A lengyel utcai művész, NeSpoon gyönyörű, aprólékosan kidolgozott csipkegraffitijei egyre nagyobb figyelmet kapnak.

Összegraffitizte egy múzeum falát, és még pénzt is kapott érte: az egész épület megváltozott miatta

Nézegess képeket!

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük