Hány nap van még az őszi szünetig? Itt az összes dátum, amikor nem lesz tanítás
Nézd meg, mikor nem kell majd iskolába menni az idén!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bő egy hónappal ezelőtt kezdődött el az iskola, de a legtöbb diák már most sóvárogva várja az őszi szünetet. Van egy jó hírünk: már nincs messze!

Összegyűjtöttük, hogy milyen szünetek és tanításmentes napok lesznek még a mostani tanévben, hogy tudd, mire lehet vágyakozni az órák alatt!

Hosszabb szünetek

Október 26. és 30. között lesz idén az őszi szünet, de szerencsére sokkal hosszabb lesz, mint amilyennek tűnik, mert megtoldják a péntekre eső október 23-ával, ami szintén munkaszüneti nap. Eszerint az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 22., csütörtök, a szünet utáni első tanítási nap pedig november 2., hétfő lesz.

A téli szünet, amely 2015. december 19-től 2016. január 3-ig tart, a mostani tanévben több lesz, mint két hét: december 18-án, pénteken kell menni utoljára, és csak január 4-én először. Sajnos ennek ára van, december 12-én, szombaton ugyanis ledolgozós nap van, így iskolába kell majd menni.

2016. március 24-től 29-it tart majd a tavaszi szünet, az utolsó tanítási nap március 23., szerda, az első március 30., szintén szerda lesz.

A nyári szünet hivatalos kezdete 2016. június 16., így jelen tanév utolsó tanítási napja 2016. június 15., szerda lesz.

Szabadnapok és hosszú hétvégék

A fentieken kívül lesz még egy-egy rövidebb időszak is, amikor nem kell majd iskolába menni. 2015-ben sajnos már csak az őszi szünettel egybekötött október 23-i hosszú hétvége vár rád, legközelebb csak jövőre lesz ilyen pihenési lehetőség.

2016 sem dúskál azonban az olyan dátumokban, amikor soron kívül lehetsz otthon. A legközelebbi hosszú hétvége pünkösdkor lesz, ekkor a szombatot és a vasárnapot, vagyis a május 14-et és 15-öt meghosszabbítjuk egy nappal, a május 16-ra eső pünkösdhétfővel.

Ezt is szeretjük