Az 5 legfinomabb csoki

Szerintünk

Kinek a fehér, kinek a 90%-os kakaótartalmú, kinek pedig a krémmel vagy éppen mogyoróval töltött. Nekünk 5 kedvencünk van, nem véletlenül...

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csokoládét már a maják is imádták, igaz, a mai kiszerelés egy számunkra kevésbé ínycsiklandozó formájában: italként hidegen, zsírosan és keserűen fogyasztották chilivel és más fűszerekkel keverve.

Ez azonban nem riasztott el senkit a kakaóbabtól, sőt! Európába kerülve a belőle készült csokoládé hamarosan több nemzet kedvelt eledele lett, a 17-18. századra pedig az öreg kontinens összeg országát meghódította.

Nem maradtunk ki mi sem, a csokoládé a femina szerkesztőségének is kedvence, ráadásul nem is egyet szeretünk! Ezen keretek között azonban szinte képtelenség lenne az összeset felsorolni, így válogatni kényszerültünk. Ami pedig a kosárban maradt:

Könnyed finomság minden időben: Milka Luflée

Egyszerűen nincs nála jobb, hiszen a Milkától jól ismert krémesen olvadó, lágy tejcsokoládét ötvözi a légies megjelenéssel: a csoki maga a jól megszokott Milka csoki, a Luflée-t azonban krémes vagy szilárd töltelék helyett légbuborékokkal "bolondították" meg, és vele minket is, ezek a kis levegőcellák ugyanis olyan könnyeddé teszik az ínycsiklandozó édességet, hogy már-már meg sem lehet állni egy csomagnál – talán éppen ezért tervezték a táblás csokik egyetemesen elfogadott méreténél egy kicsit kisebbre, hogy a csinos kis női táskákban egyszerre több is elférhessen belőlük...

Ha cuppogni akarsz: barackos-kekszes Boci

Az örök kedvenc, az üzletek polcain 1927 óta szünet nélkül megtalálható Boci Csoki nálunk is sikeres, legfőképpen a sárgabarackkal és keksszel töltött változata.
Az első ránézésre hagyományos táblás csokinak tűnő Boci ezen típusa a jól ismert Boci-íz mellett apró barack- és kekszdarabkákat is rejt – szerencsére jó sűrűn -, amelyek nemcsak gazdag ízélményben részesítik fogyasztójukat, hanem hosszan tartóban is, az apró darabkák ugyanis ügyesen beleragadnak a fogak közé, hogy aztán még jóval a csoki elfogyasztása után is emlékeztessenek a "bűnözésre".

Apropó bűnözés! Gondoltad volna, hogy a csokival fogyhatsz is? Ha kipróbálnád csoki-diétánkat, kattints ide! »

Ha egy kis karibi hangulatra vágysz: Ritter Sport kókusszal

A német Alfred Ritter és felesége, Clara az 1910-es években alapította meg ALRIKA néven azt a csokigyárat, melyben aztán 1932-ben megszületett a többek között az alakjáról elhíresült Ritter Sport. A praktikus négyzet alak, melynek köszönhetően a csoki bármilyen kabátzsebbe belefér, Clara ötlete volt, amely a mai napig jellemzi az általában 22 tagú Ritter-sorozat összes darabját.
Nekünk a kókuszos változat a kedvencünk, amely más, kókusszal töltött csokoládékkal ellentétben nem ragasztja össze a szájat, hiszen nem annyira édes, így az ember akár egymás után kettőt is legyűrhet bármilyen lelkiismeret-furdalás nélkül.

Egy kis tej, egy kis narancs: Lindt naranccsal

A svájci Lindt-csokik egyébként is kivétel nélkül nagy kedvenceink, ám egy ideje hazánkban is elérhetővé vált az a tejcsokis változat, melynek selymes ízét még egy kis naranccsal is megbolondították. A keserű csokis típust már ismerjük naranccsal, ám a tejes verziót sokáig csak külföldön vagy egy-két eldugott csokoládéüzletben lehetett fellelni. Ma már szerencsére bárki számára elérhető, a Lindt ráadásul leírhatatlanul finom minőségi ízélményének, és enyhén fanyar narancsaromájának köszönhetően. Egyszóval: maga a tökély!

Ha már most rákívántál egy kis csokira, de legszívesebben valami különlegeset kóstolnál meg, akkor tudunk néhány üzletet, ahol érdemes körülnézned. A kincseket rejtő boltok listájáért kattints ide! »

Minden csokik csokija: Cadbury egészmogyoróval

A birmingham-i John Cadbury volt az első, aki megalkotta a szilárd csokoládét, és az azóta világhírűvé vált Cadbury csokoládét 1905-ben. A márka sikere azóta is töretlen, amelyet főként a tejcsokoládéiban található páratlanul magas tejtartalomnak köszönhet.
Jelenleg több tucat változata létezik, kezdve a narancsdarabokkal töltöttől a mézes-manduláson át egészen a karamellásig és a duplacsokisig, a mi kedvencünk mégis a mogyorós, mégpedig az egészmogyorós, melynek fogyasztása a többi típushoz hasonlóan olyan élményt nyújt, mintha nem is csokoládét ennénk, hanem csokizált kakaóitalt innánk.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Hogy mi a kulcsa? Nem tudni, a Cadbury-csokik receptje ugyanis szigorúan titkos, ám valószínűleg a kakaó, a cukor és a tej tökéletes arányában keresendő.

OLVASD EL EZT IS!

  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük