Mi a karmád a szülő-gyerek kapcsolatban?

A Szaturnusz, a karma bolygója elárulja előző életedből hozott késztetéseidet. Ismerd meg ezeket, hogy még jobb szülővé válhass!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azt, hogy miként viszonyulsz a gyermekedhez, részben a mostani, részben viszont az előző életedben vagy életeidben gyökerező tapasztalataid határozzák meg. Érdemes mindezt tudatosítanod magadban, hogy cselekedeteidet jobban kontrollálhasd, ezáltal pedig még jobb szülővé válhass.

A legdögösebb magyar sztármamik

Nézegess képeket!

Elolvasom

Szaturnusz számláló

Számold ki, hol áll a Szaturnuszod, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Szaturnusz a Kosban

Nem hagyod, hogy az anyaszerep beszűkítse mozgásteredet, de arra is ügyelsz, hogy ne ess át a ló másik oldalára. Jó érzékkel megtalálod az egyensúlyt a saját és a gyermeked érdekei között. Azon vagy, hogy életrevaló, sőt, sikerorientált ember váljon belőle. Ám megeshet, hogy ennek érdekében túlontúl hamar kezded önállóságra szoktatni. Mivel a lelked az idők során mit sem veszít elevenségéből, gyermekednek nem csak szülője, hanem a barátja is vagy. Kapcsolatotokban csak lobbanékonyságod, türelmetlenséged okozhat feszültségeket.

Szaturnusz a Bikában

A türelem szobra vagy. Gyermekedet úgy neveled, hogy jól boldoguljon a gyakorlati dolgokban, ugyanakkor képes legyen élvezni az élet minden örömét. Gondoskodást és védelmet nyújtasz számára - e téren azonban túlzásokba eshetsz. Csak akkor vagy teljesen nyugodt, ha fizikailag közel tudhatod őt magadhoz, emiatt azonban önkéntelenül is korlátozhatod a mozgásterét. Megeshet, hogy késleltetni próbálod a folyamatot - ezzel azonban éppen ellentétes hatást érsz el, mint amit szeretnél.

Szaturnusz az Ikrekben

Gyermekedben már kiskorától igyekszel kifejleszteni azt a fajta nyitottságot és kíváncsiságot, ami neked is a sajátod. Olyan szellemi muníciót adsz neki, melynek birtokában jól boldogulhat a későbbiekben. A hagyományos szülői szerep távol áll a habitusodtól. Néha olyan benyomást keltesz, mintha a testvére vagy a barátja lennél a gyerekednek - holott neki elsősorban szülőre lenne szüksége. Gondot jelenthet az is, hogy intellektuális beállítottságod miatt szeretetedet a kelleténél ritkábban és kevésbé intenzíven fejezed ki.

Szaturnusz a Rákban

Boldoggá tesz a tudat, hogy szükség van rád - az anyaszerepet egyenesen neked találták ki. Bármilyen sikeres is vagy az élet különböző területein, csak a gyermekedről való gondoskodásban tudsz kiteljesedni. Meleg fészket alakítasz ki számára, és titkon abban reménykedsz, hogy soha nem hagyja el azt. Elképzelhető, hogy késlelteted a leválását, esetleg felnőttkorában is tyúkanyóként próbálod terelgetni. Ha pedig szabadulni próbál, látványosan megsértődsz, esetleg bűntudatot keltesz benne.

Szaturnusz az Oroszlánban

Bár az önfeláldozás távol áll tőled, gyermekednek nem csak anyagi, hanem szellemi-lelki téren is mindent megadsz. Ez nem csupán számára jelent örömet, hanem téged is egyfajta elégedettséggel tölt el. Szeretnéd, ha sikeressé válna, és mivel tudod, hogy ez nagyrészt a fellépésen és a kommunikáción múlik, a nevelés során kiemelt figyelmet fordítasz ezekre. Gondot okozhat viszont az, hogy erőfeszítéseidért cserébe hajlamos vagy túlzott elvárásokat támasztani gyermekeddel szemben. Emiatt szándékod ellenére bizonytalanná válhat.

Szaturnusz a Szűzben

Kiváló anya vagy, aki gondoskodással és segítőkészséggel viseltetik gyermeke iránt. Magától értetődő módon állsz rendelkezésére, valahányszor csak szüksége van rád. Ugyanakkor feszültséget okozhat közöttetek, hogy hajlamos vagy túlzott jelentőséget tulajdonítani a rendszerességnek és a fegyelmezettségnek. Mindemellett a szeretetedet is inkább gyakorlati jellegű dolgokban nyilvánítod ki. Így megeshet, hogy gyermeked minden erőfeszítésed ellenére érzelmileg kissé elhagyatva érzi magát.

Szaturnusz a Mérlegben

Azon vagy, hogy összhangba hozd a saját és a gyermeked érdekeit. Már a kezdetektől viszonylag nagy mozgásteret biztosítasz számára, később pedig egyenrangú társa igyekszel lenni. Emellett fokozott figyelmet fordítasz látókörének szélesítésére, illetve viselkedéskultúrájának fejlesztésére, ami nagymértékben elősegítheti az életben való boldogulását. Mivel azonban a béke mindennél fontosabb számodra, megeshet, hogy elsiklasz a gyerekkel kapcsolatos, kellemetlen problémák fölött. Ez elsősorban kamaszkorban lehet veszélyes.

Szaturnusz a Skorpióban

Valóságos anyatigrisként véded gyermekedet a kívülről érkező támadásokkal szemben, és hihetetlen energiákat fordítasz arra, hogy mindent megadj neki. Hajlamos vagy viszont a végletességre - egyszer dominanciára törsz, máskor feláldozod magad. Szélsőséges megnyilvánulásaid miatt kapcsolatotokban sűrűn váltják egymást a hullámhegyek és -völgyek. Gyermeked iránti végtelen szereteted a legfeszültebb időkben sem hagy alább - kár, hogy ilyenkor kevés jelét adod ennek.

Szaturnusz a Nyilasban

Az életbe vetett határtalan bizalmadat gyermekednek is továbbadod. Legszívesebben az egész világot megmutatnád neki. Önállóságra neveled, hogy minél több tapasztalatra tehessen szert, miközben tervei megvalósításában maximálisan támogatod. Szívügyed, hogy színvonalas képzésben részesüljön, ám e téren túlzott elvárásokat támaszthatsz vele szemben. Ha pedig nem képes megfelelni ezeknek, kifejezésre juttatod csalódottságodat - amivel csak elmélyíted a kudarcok során kialakult frusztrációját.

Szaturnusz a Bakban

Tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy mekkora felelősséggel jár az anyaszerep. Azon vagy, hogy minden téren tökéletes biztonságot nyújts gyermeked számára. Sem az időt, sem az energiát nem sajnálod, ha szüksége van rád. Cserébe fegyelmet, önuralmat és őszinteséget vársz tőle. Hétköznapjainak igyekszel szilárd kereteket adni. Emiatt megeshet, hogy a túlzott szigorúság csapdájába esel, ami ellen a gyerek előbb-utóbb fellázad.

Szaturnusz a Vízöntőben

A hagyományos anyakép meglehetősen távol áll tőled, ezért a nevelésben sem az általános módszereket alkalmazod. Nem kelted gondoskodó tyúkanyó benyomását, sokkal inkább a barátja vagy gyermekednek. Hangsúlyt helyezel intellektuális fejlődésére - bár néha csak egy kis soron kívüli kényeztetésre lenne szüksége. Kamaszkorában rendkívüli megértést tanúsítasz iránta, mivel jól emlékszel saját függetlenségi törekvéseidre. Valójában ebben az életszakaszban kerülhettek igazán közel egymáshoz.

Szaturnusz a Halakban

Rendkívüli érzékenységednek és fejlett intuíciódnak köszönhetően kiváló anya vagy. Nemritkán már a terhesség idején is pontosan tudod, hogy gyermeked miként érez. Félrevezetni később sem tud, mivel azonban sem a határozottság, sem a következetesség nem tartozik az erősségeid közé, már viszonylag kicsi korában magához ragadhatja az irányítást. Ez azonban hosszabb távon neki se jó - szilárd keretek híján ugyanis még az is megtörténhet, hogy félresiklik az élete.

OLVASD EL EZT IS!

  • szülő
  • horoszkóp

Szülőhoroszkóp

  • horoszkóp
  • kínai horoszkóp

15 sztár a Bivaly jegyében

Ezt is szeretjük