Ifjú istennek érzi magát a 69 éves férfi, aki 49 évessé akarja nyilváníttatni magát

Jogi úton akarja megváltoztatni a születési dátumát egy férfi, aki húsz évvel fiatalabbnak érzi magát a koránál.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Jogi úton akarja megváltoztatni a születési dátumát egy férfi, aki húsz évvel fiatalabbnak érzi magát a koránál.

Pert indított egy 69 éves holland férfi, hogy születési dátumát változtassák húsz évvel későbbire - adta hírül a BBC News. Emile Ratelband 1949. március 11-i születési dátumát 1969. március 11-re kéri módosítani, hogy kora miatt ne diszkriminálják álláskereséskor vagy párkereső oldalakon. A változtatás szerinte hasonló ahhoz, mint amikor valaki transzneművé nyilvánítja magát.

- Olyan időket élünk, amikor nevet is, nemet is lehet változtatni. Miért nem dönthetem el, hány éves vagyok? - tette fel a kérdést Ratelband. Az arnhemi bíróság döntése négy héten belül várható. A szakértők azonban szkeptikusak, nem gondolják, hogy van olyan jogi lehetőség, mellyel egy ember megváltoztathatná születési dátumát - írták a helyi lapok.

Ratelband azzal érvelt, hogy a kora miatt diszkriminálják álláskereséskor és a Tinder online párkereső oldalon is. - 69 évesen korlátokba ütközöm, 49 évesen viszont új házat vehetek, új kocsit vezethetek, több munkát vállalhatok. Ha a Tinderen beírom, hogy 69 éves vagyok, nem kapok választ. Ha 49-et mondok, ezzel az arccal fényűző helyzetben leszek - mondta.

Azzal is igyekezett alátámasztani az igényét, hogy orvosai szerint egy 45 éves testében él, saját magát pedig ifjú istennek írta le. Tavaly a közösségi médiában számolt be arról a pillanatról, amikor a tükör előtt állva elhatározta, hogy perel a fiatalításért: nem azért, mintha félt volna az öregedéstől, hanem, mert a legtöbbet akarja kihozni az életből, olyan sokáig, amíg csak lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Még a nyugdíjáról is lemondana, ha húsz évvel fiatalabbnak mondhatná magát. A motivációs guruként és médiaszemélyiségként ismert férfi az év elején áttért a buddhizmusra. A holland alkotmány tiltja az életkor szerinti diszkriminációt a munkahelyeken.

Ezt is szeretjük