Egy rendhagyó mesekönyv, amivel segíthetsz is: az árából rászoruló családokat támogatnak

Ilyen csodálatos módon támogatja a rászorulókat a Menedékház Alapítvány.

Szivárványcsalád mesekönyv
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Szivárványcsaládokért Alapítvány december 6-a alkalmából felkereste a családok legfőbb ismerőjét, a Mikulást, hogy megkérdezzék tőle: miben hasonlítanak, és miben különböznek a magyar családok. Szerinte nem kérdés: a család az család.

Az idei ünnepen az Alapítvány azoknak a gyerekeknek segít egymillió forinttal, akik a Menedékház Alapítvány átmeneti otthonában kell hogy töltsék az ünnepeket.

Mesekönyvvel segíthetsz a rászorulóknak

A Mikulás évente családok millióit látogatja meg minden december 6-án. Így, ha valaki, hát ő igazán ismeri a családokat, és látja, hogy azok milyen sokfélék. A Szivárványcsaládokért Alapítvány idén ezért a Mikulásgyárban felkereste őt, hogy megkérdezzék, miben hasonlítanak, illetve miben különböznek a családok. A vele készült beszélgetésben elmondta, hogy meg sem tudja mondani, hányféle családot látott már. Annyiféle van, mint „amennyi hópehely az északi sarkon, mint csillag az égen, mint csepp a tengerben”. Azt mesélte, hogy „minden család más és más… mégis abban, ami igazán lényeges, egyformák. Mindenhol a szeretet a legfontosabb, így szerinte nem is kérdés: a család az család” - mondta.

A civil szervezet a filmmel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy miközben a szivárványcsaládok ugyanúgy szeretik a gyerekeiket, mint az összes magyar család, addig az állam nem biztosít azonos jogokat nekik. És a gyerekeiknek sem. Például csak az egyik, a hivatalosan bejegyzett szülő után örökölhetnek, ha pedig orvoshoz kell vinni őket, akkor csak az egyik szülő kaphat információt arról, hogy mi van a gyerekükkel.

A Szivárványcsaládokért Alapítvány azonban azt is tudja, hogy sok családban az ünnepek nemcsak örömet, hanem nehézséget is jelentenek.

GettyImages-1340964228
Fotó: D-Keine / Getty Images Hungary

"Sajnos az ünnepek sok helyen nem a felhőtlen boldogságot jelentik, még akkor sem, ha a szeretet egyébként megvan. Az idei évben mi ezeknek a családoknak szeretnénk segíteni” - közölte az alapítvány. „Ezért a Micsoda család! című mesekönyvünk bevételéből 1 millió forintot utalunk a Menedékház Alapítványnak, hogy a családok átmeneti otthonában élő gyerekeknek könnyebbé tegyük az ünnepet” - tették hozzá. 

A Menedékház Alapítvány otthontalanná vált családoknak és fedél nélkül élőknek segít. Az általuk fenntartott átmeneti otthonban jelenleg 48 gyerek él. Ezek közül a gyerekek és családok közül sokan az utcán töltenék a karácsonyt, ha nem lakhatnának az átmeneti otthonban.

- A Szivárványcsaládokért Alapítványtól kapott támogatásból gyermekpszichológust fogunk foglalkoztatni, hogy a családok átmeneti otthonában élő gyerekeknek szakember segítsen az átélt nehézségek feldolgozásában. A többségük súlyos traumákon ment keresztül: átélték azt, hogy családjukkal együtt kilakoltatták őket, vagy élhetetlen körülmények között laktak hosszabb ideig - mondta el Nagy Zoltán, a Menedékház Alapítvány igazgatója. - Sajnos idén a rezsink drámain megnőtt, ezért mi is fennmaradásért küzdünk. Ilyen körülmények között a talpon maradásért is küzdeni kell, és sajnos ilyen programokra önerőből nem jut pénz - pedig a kicsiknek óriási segítséget jelent. Miattuk örültünk nagyon a támogatásnak - tette hozzá.  

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Honnan ered a hiedelem, hogy a Mikulás a kéményen csúszik le? - Egy 15. századi tudósnak is köze van hozzá

A kéménynek fontos szerepe van a folklórban.

Honnan ered a hiedelem, hogy a Mikulás a kéményen csúszik le? - Egy 15.századi tudósnak is köze van hozzá

A kéménynek fontos szerepe van a folklórban.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük