Már 40 éves a magyarok büszkesége
Gondoltad volna?
40 évvel ezelőtt alkotta meg Rubik Ernő a Rubik kockát. Erre emlékeznek a Szigeten is! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2014 a Rubik kocka éve, egyben kettős évforduló: 40 évvel ezelőtt alkotta meg találmányát Budapesten az idén 70 éves Rubik Ernő.

A Rubik kocka a Sziget Fesztiválon

Az évforduló alkalmából Magyarországon és a világon számos megemlékezést tartanak, amelynek hazai csúcspontja a Sziget Fesztivál erre az alkalomra megépített különleges helyszíne, a Rubik Sziget.

Az egyedülálló építmény a nagyszínpad és a Sziget Eye közeli szomszédságában található. A színes konténerekből álló Rubik Sziget több, mint egy installáció: ez egy olyan attrakció, amely szórakoztató módon mutatja meg a Sziget látogatóinak, hogy milyen sikereket adott a világnak a magyar kreativitás.

A Rubik Sziget egy mini élményközpont. Alsó szintjén egy koktélbár és egy borozó kap helyet. Előbbiben speciális, csak erre a hétre kreált Rubik koktélok, míg az utóbbiban elismert magyar borok közül válogathatnak a vendégek. Az első szinten a Design Terminál szervezésében egy ún. Mini Terminálban kreatívan tölthetik el idejüket a szigetlakók, a Rubik kocka által inspirálva tervezhetnek és készíthetnek logikai- és társasjátékokat, ékszereket, illetve használati tárgyakat saját ötleteik alapján, újrahasznosított anyagokból.

Magyar találmányok tárháza

Egy különleges fotótárlat segítségével bemutatjuk a világon legnagyobb karriert befutott magyar találmányokat, köztük a hologramot, a C-vitamint, a szódavizet, és természetesen a Rubik kockát. A második szinten Rubik Ernőről, a Rubik kockáról, és a New Jersey-ben található Liberty Science Center Beyond the Rubik’s Cube című kiállításáról készült filmeket vetítünk folyamatosan.

Mellette pedig ismét megrendezzük a tavaly nagy sikerrel lezajlott kockakirakó bajnokságot magyar bajnokok irányításával.

Logikai játékok sátra

Hol kapcsolódik össze Sherlock Holmes és a sakk? Idén a Logikai Játékok Sátrában; nemcsak azért, mert Mr. Holmes kiválló játékos hírében állt. 2014-ben a Logikai Játékok Sátra megújult. Az évek során megszokott játékok mellett – sakk, gó, tantrix, térbeli malom, amőba abalone, backgammon, halma, tangram, pylosm quarto, quixo, puzzle, domino, mankala – dr. DNS csapata jóvoltából igazi bűntények után nyomzhatsz a XXI. század technológiáját felhasználva. Minden nap más és más esetnél kell helyszínelned – még igazi DNS tesztet is csinálhatsz.

Pókersátor

Nemcsak a Korda-Póker szerelmeseit várjuk, itt a helye minden zsugásnak, hiszen ultitól a snapszerig, solótól a wizzardig mindent kipróbálhatsz. Persze a legfőbb műsorszám a Texas Hold’m Póker sorozat lesz. A selejtezőkön és a döntőn is ingyenes a részvétel.
Figyelem! A Texas Hold’m Bajnokságra jelentkezés az adott selejtező előtt 1 órával a sátorban!

A Sziget fesztivál és a sátor szervezői nem támogatják a pókerjáték valódi pénzben való játszását. A póker valódi pénzben való engedély nélküli játékát a törvény tiltja, ezért a sátor és a fesztivál területén is tilos. Ha játékszenvedélyed van, a sátorban kaphatsz szakértői segítséget.

Ezt is szeretjük