Szexbotrány, hajléktalanok, nyugdíj-megvonás
Ez történt a héten
Az IMF-vezért leültették, a hontalanokat támadták. Összefoglaló.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az IMF vezérét keményvonalas bűnözők közé zárták, a korkedvezményes nyugdíjasokat pedig a munkaerőpiacra zavarnák. A józsefvárosi polgármester harcot hirdetett a hajléktalanok ellen, Orbán Viktor meg elszámolta magát. Összefoglaló.

Még meg sem emésztettük Silvio Berlusconi szexbotrányát, és már jött is a következő. Dominique Strauss-Kahnt, az IMF vezérét őrizetbe vették szexuális zaklatás miatt. A nagyhatalmú vezető a gyanú szerint luxuslakosztályában támadta meg szobalányát, aki feljelentést tett.

Strauss-Kahnt a New York-i Rikers Island nevű börtönkomplexumba szállították, ahol 11 ezer rab él, köztük olyan bűnözők, akiket szíve szerint messziről elkerülne az ember. Az IMF-vezért pénteken egymillió dollár ellenében szabadon bocsátották. Fogvatartásának körülményeiről itt olvashatsz.

Vége a korkedvezményes nyugdíjnak

Míg Strauss-Kahnt elszállították, addig itthon Lázár János és Balsai István borzolta a kedélyeket. A fideszes politikusok egy olyan módosító indítványt nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely elvenné a korengedményes nyugdíjakat a munkaképesektől.

A felháborodás hatására Lázár János közölte: valójában nem mindenkire vonatkozna a szabály, csak az életerős rendvédelmi dolgozókra.

A miniszterelnök elszámolta magát

Orbán Viktor a héten Brüsszelben járt, ahol kijelentette, kifejezetten biztatóak a foglalkoztatásról szerdán közölt magyarországi adatok, hiszen ma 18-20 ezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt.

A miniszterelnök viszont nem pontos adatokat közölt, az általa említett statisztikában nem ez áll. A Központi Statisztika Hivatal részletes adatai szerint 2011 január-márciusában a foglalkoztatottak száma hazánkban 3 732 500 fő volt, ami nem 18 ezerrel, hanem csak 13 200 fővel több, mint az előző évi adat. Mint ismert, a kormány tíz év alatt egymillió munkahelyet ígért.

Kocsis Máté és a hajléktalanok

Ez a hét sem múlt el hajléktalankérdés nélkül, most éppen a józsefvárosi polgármester találta meg a témát. Kocsis Máté helyi népszavazást kezdeményezett a hajléktalanokat illetően.

A polgármester három kérdést tenne fel, az elsőben azt tudakolná, a lakosok támogatják-e az önkormányzat azon rendeletét, mely tiltja és bünteti a kukázást és a kukák kiborogatását, támogatják-e, hogy közterületen életvitelszerűen ne lehessen tartózkodni, illetve azt, hogy a polgármester tárgyalásokat folytasson a Fővárosi Önkormányzat vezetésével a hajléktalanellátás színvonalának emelése és Budapest területén történő arányos elosztása érdekében.

A fiatal szociális munkásokat tömörítő Új Szemlélet Csoport szerint a kérdésekkel hülyének nézik az embereket, és véleményük szerint nem erről kéne megkérdezni az embereket, hanem például arról, hogy támogatják-e, hogy a hajléktalanság megszüntetése érdekében az önkormányzat a megfizethető bérlakások állományát növelje, vagy támogatják-e, hogy a hajléktalanná válás megelőzése érdekében az önkormányzat csökkentse a szociális bérlakásban élő kerületi lakosok lakbérét.

Ezt is szeretjük