A kutyát sem érdekli: február óta nem frissült a kormány aloldala
Egy honlap, ahol elmondhatod a kérdéseidet a kormánynak, de nincs nagy tolongás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar kormánynak kissé eldugva ugyan, de van egy külön aloldala, ahol a magyar állampolgárok javaslatot tehetnek, hogy melyik problémával foglalkozzon kiemelten a kormány.

Mint ahogy a bemutatkozó pár sorban is áll, az oldal célja a kapcsolatteremtés az emberek és a döntéshozók között.

Mi a cél?

A kormány ezzel fel akarja hívni a magyar emberek figyelmét arra, hogy lehetőségük van tanácsaikkal és ötleteikkel segíteni a munkájukat. A cél az, hogy megvédjék a magyar családokat és megerősítsék  Magyarországot - áll a szövegben.

A Nemzeti Ügyek Kormányának politikája az emberek megkérdezésén és a közös döntésen alapszik. A honlapra különböző témakörökben várják az ötleteket, ezek közül felkerülnek az oldalra azok, amelyek segíthetik a kormányzat munkáját. Ehhez először is regisztrálni kell az oldalra. Az ötletek javasolásán kívül szavazni is lehet azokra a pontokra, amelyek előremutatóak egy témával kapcsolatban.

A honlap szövege szerint, ha megfelelő mennyiségű szavazat érkezik egy témával kapcsolatban, akkor azt  továbbítják kidolgozásra az illetékes kormányzati szervek felé.

Tranzakciós adó

Az aloldalon jelenleg szereplő négy problémakör közül az első helyen a tranzakciós adó banki áthárításának megakadályozása áll. Miután nagyon sok bank vezet be egyre több illetéket a pénzfelvétel, a bankkártyás fizetés vagy az átutalások után, a dolgozók például egyre többen igénylik a fizetésüket készpénzben. Ehhez minden joguk megvan még akkor is, ha a szerződésben nem ez áll. Ez csak egy megoldás lehet a könnyítésre az állampolgárok szempontjából, de az elkerülhetetlen banki kiadások megmaradnak, ami akár 1000-1500 forintot is jelenthet csak erre egy hónapban.

 

További javaslatok

A második helyen javasolják a hozzászólók, hogy a kormány fokozottan lépjen fel a lakásmaffia ügyében. A 2002-ben létrejött Európai Sors-Társak Közhasznú Egyesület Lakásmaffia Áldozatainak Érdekképviseleti Szervezete próbálta felkarolni már korábban is a magyarországi uzsorakölcsönök visszaszorításának ügyét.

A további két legégetőbb probléma az oldal látogatói szerint az, hogy a kormánynak lehetőséget kellene teremtenie arra, hogy a nyugdíjakat a Magyar Államkincstár közvetlenül folyósítsa, továbbá az, hogy a személyi jövedelemadó 1%-át a legalább három gyereket felnevelő, már nyugdíjas szülő részére a gyermeke felajánlhassa.

Persze nem tudni, hogy a kormány milyen reményeket fűzött ehhez az aloldalhoz, de láthatóan kissé feledésbe merült. Az oldal 2013. február 11-én frissült utoljára, és az sem egyértelmű, hogy egyelőre csak az említett 4 javaslat érkezett-e, hány regisztrálója van és mennyire népszerű az oldal. Mindenesetre jó tudni, hogy ennyire kíváncsiak az állampolgárok véleményére.

Ezt is szeretjük