5 dolog, ami elárulja a pasinak, hogy odavagy érte
Szeretetnyelv
Hogyan mutasd ki a barátod felé az érzelmeidet? Ismerd fel a srác szeretetnyelvét!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenki másképpen mutatja ki, ha szeret valakit, és más jelekből érzi, ha őt szeretik. Vannak azonban olyan kategóriák, amikbe besorolhatók a legjellemzőbb módok, nagyjából mindenkit lefedve. Ezek pedig a szeretetnyelv kategóriái.

A fogalmat Gary Chapman amerikai író és párkapcsolati szakértő hozta létre több mint 20 évvel ezelőtt, és a rendszer feladata, hogy a párok észrevegyék, milyen módon mutathatják ki egymásnak az érzelmeiket. Nézd meg, mi a szeretetnyelv öt kategóriája, és ismerd fel, a te pasid melyiket beszéli!

Elismerő szavak

A hivatalos meghatározás szerint, ha a pasi a szeretetnyelve az elismerő szavak, úgy érzi, hogy a társától érkező, magától értetődő dicséret mindennél többet jelent számára. A szavak tehát az ő esetében többet érnek a cselekedeteknél.

Ha úgy veszed észre, hogy a barátoddal madarat lehet fogatni minden egyes alkalommal, amikor becézed, megdicséred őt, illetve a pozitív tulajdonságairól beszélsz, ő ebbe a kategóriába tartozik. Igyekezz minél többször hangsúlyozni, mennyire szereted, és ne légy rest szavakba önteni azt is, hogy miért.

Minőségi idő

Ha a pasi a rá irányuló figyelem hatására érzi szeretve magát, az ő legfőbb szeretetnyelve a minőségi idő. Ez a közösen eltöltött idő a kapcsolat szempontjából tartalmas programokat jelenti: lehet akár egy beszélgetés, egy közös vacsora, kirándulás is, a hangsúly az osztatlan figyelmen van.

A srác fontosnak tartja, hogy odategye magát a kapcsolatban, és a másiktól is ezt várja el. Számára a leghasznosabb kapcsolatépítő tevékenység az, ha minél jobban megismeritek egymást, erre pedig rá kell szánni az időt és energiát.

Ajándékozás

Ha a barátod kiemelten fontosnak tartja az ajándékozást, úgy gondolja, mindenképpen meg kell mutatnotok egymásnak egy megfogható, látható dologgal, mennyire szeretitek a másikat.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy anyagias lenne: bármilyen apróságot értékel, akkor is, ha az egy fillérbe sem került. Sőt, a saját készítésű dolgokat még többre tartja, mint a boltban vásárolt holmit, hiszen így látja, hogy a másik időt szánt arra, hogy neki örömet szerezzen.

Szívességek

Az, akinek a szívességek a szeretetnyelve, abból érzi, hogy szeretve van, hogy a párja fáradozik érte. A lényeg nem azon van, hogy kiszolgálják, hanem azon, hogy a másik foglalkozzon vele, időt, előkészületeket nem sajnálva. Ezek olyan apró dolgok, mint a hátmasszírozás és kisebb feladatok átvállalása, például a rendrakás vagy a vásárlás.

Testi érintés

Ha a pasinak többet jelent egy arcsimogatás, egy puszi vagy egy ölelés, mint a kimondott szavak, ő inkább fizikai úton mutatja ki az érzelmeit, és a másiktól is így érzi legjobban. A csók, az érintés sokkal fontosabb számára, mint ha megpróbálod szavakba önteni, amit érzel. Szereti érezni, hogy ott vagy vele, és elérhető vagy számára.

Infók: wikipedia.org

Ezt is szeretjük