Érd el, hogy egy pasi se tudjon neked ellenállni

Lépésről lépésre

A pasik egybehangzóan azon a véleményen vannak, hogy egy magabiztos lány a legvonzóbb.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tinédzserkorban sokan szenvednek az önbizalomhiánytól, amit ha nem kezelsz idejében, felnőttkorodban is kihathat a személyiségedre.

Éppen ezért fontos, hogy kibékülj magaddal, sőt, szeresd magad kívül-belül. Arról nem beszélve, hogy az egészséges önbizalom a jó kisugárzás alapja, ami pedig elengedhetetlen a vonzerőhöz - és a legtöbb pasi előnyben részesíti a magabiztos lányokat. Adunk néhány tippet, amivel a helyére billentheted az önbizalmad.

Fokozatosan változtass!

Az önbizalmat nem lehet, de nem is kell egyik napról a másikra helyreállítani. Adj magadnak egy kis időt, amit arra fordítasz, hogy megtaláld magaddal a hangot! Fontos, hogy eszközölj magadon apró változtatásokat.

Először csak fésüld másképp a hajad, mint szoktad, majd vedd fel az utcára is azt a piros pulcsit, amit eddig nem mertél.

A lényeg, hogy kilépj a komfortzónádból, vagyis megtegyél olyasmit, amit nem szoktál, nem mertél, mert félelemmel töltött el a kudarc lehetősége. Éppen ezért viszont fontos a fokozatosság: egyszerre csak egy kisebb dolgon változtass.

Hidd el, sikerrel jársz majd, és nemcsak annak örülsz majd, hogy tényleg jól áll az a piros pulóver, de nőni fogsz a saját szemedben, amiért be merted vállalni a változást, és teljesítetted a kihívást.

Ne hasonlítgass!

Sokszor abból fakad az önbizalomhiány, hogy valaki olyanhoz hasonlítod magad, aki teljesen más, mint te. Ez a lehető legrosszabb dolog, amit az önbecsüléseddel tehetsz, ráadásul teljesen értelmetlen.

Be kell látnod, hogy minden ember más, nincs két ugyanolyan, és észre kell venned, hogy te is épp olyan különleges vagy, mint az, akihez hasonlítottad magad, csak te másban.

Munkálkodj azon, hogy kialakítsd a saját, irigylésre méltó személyiségedet, ami az egyediségeidet hangsúlyozza, és amivel már ki tudsz békülni anélkül, hogy valaki mást próbálnál utánozni. Gondold végig, te miben vagy jó, milyen stílus tetszik, és ezen infók segítségével formáld magad addig, amíg elégedett leszel.

Célok

Tűzz ki magadnak ésszerű célokat, és tegyél meg érte mindent, hogy el is érd őket! Ilyen lehet például, hogy javítasz egy tantárgyból egy hónapon belül, vagy leadsz két kilót az ünnepekig. Minden egyes sikernél büszke leszel magadra, és rájössz majd, hogy sok mindenre képes vagy. Minél több dolgot elérsz, annál merészebb célokat állíthatsz, és ha belelendülsz, sikerrel is jársz majd.

Így idővel úgy nőhet meg az önbizalmad, hogy szinte észre sem veszed - ám arra vigyázz, hogy ne ess át a ló másik oldalára. Az egészséges önbizalom nagyon fontos dolog, ami nélkül elveszhetsz, ezért érdemes tenni érte, hogy nálad is kialakuljon, ha alapjáraton nem volt meg.

Ezt is szeretjük