Mit tegyél ma, hogy rád találjon a szerelem?

7 egyszerű szerelmi varázslat

Bármennyire vágysz rá, nem jön el életedbe a szerelem? Próbáld ki nagyanyáink bevált praktikáit!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tény, hogy az alábbi varázslatok tudományosan nem megalapozottak, ám számos generáció nőnemű képviselői alkalmazták őket - méghozzá nem ritkán sikerrel. Egy próbát mindenesetre bármelyik megér - már a tudat, hogy tettél valamit leendő párkapcsolatodért, közelebb vihet vágyad megvalósulásához.

Tányér és séta

Amikor misére harangoznak, söpörj befelé a szobában, majd helyezz az asztalra egy tányért evőeszközzel, mintegy jelezve az univerzum felé: készen állsz arra, hogy beengedj az életedbe valakit. Ha szigorúan ragaszkodsz a varázslat forgatókönyvéhez, ezt követően mezítláb és ingben kell megkerülnöd a házat, mégpedig háromszor. E téren azonban - a felesleges feltűnést és a felfázást elkerülendő - némi könnyítés megengedett, azaz nyugodtan vegyél csizmát, kabátot.

Madáretetés a templomajtóban

Mise előtt szórj szét egy kis kölest vagy tökmagot a templomajtó előtt. A nemes cél érdekében kivételesen megengedett egy kis szemetelés, a madarak úgyis gyorsan eltakarítják ezt a különös orákulumot. Fontos, hogy mozdulataid legyenek gyorsak, így ugyanis rövid időn belül megjelennek életedben a potenciális partnerek, akik épp annyian lesznek, ahány szem gabonát vagy magot elszórtál.

Mákdarálás

Amennyiben eddig nem tetted volna, ma érdemes bejglit sütnöd, esetleg kuktaként bekapcsolódni ebbe a műveletbe.

Ha ugyanis karácsonykor mákot darálsz, a következő évben férjhez mész - de legalábbis megjelenik az életedben valaki, akire hosszabb távon számíthatsz.

Piros bugyi

Viselj piros alsóneműt - a szerelem és a szenvedély színe rezgései révén segít abban, hogy bevonzd életedbe leendő társadat. Hatását felerősítheted, ha olyan ruhát veszel fölé, melyen kör alakú minták láthatók, nem beszélve arról, hogy ez utóbbiak segítségével a szerencsét is magadhoz vonzhatod.

Édes ajkak

Az Alföldön elterjedt szokás volt, hogy a hajnali misére való harangozáskor a lányok mézet vagy cukrot ettek, hogy ettől édes legyen az ajkuk, és így magukhoz édesgessék szívük választottját. A módszer hatékonyságáról nincsenek adatok, ám az vitathatatlan, hogy egyszerűség tekintetében ez viszi el a pálmát a szerelmi jóslások között.

Alma

Ha végképp nincs ínyedre a konyhában való tüsténkedés, egyél almát, vagy legalább helyezz el néhány szemet az asztalon. Ez a gyümölcs számos nép hiedelemvilágában a karácsonyi szerelmi jóslás eszközeként szerepel. Ez szoros összefüggésben áll azzal a ténnyel, hogy
Európa nagy részén évezredek óta szerelmi és termékenységi jelképnek számít - épp úgy, mint a Közel-Keleten a füge és a gránátalma.

Nem véletlen az sem, hogy annak idején érzéseik kifejezéseként a szerelmesek almával ajándékozták meg egymást, sőt, a lakodalmakon szinte kötelezően jelen volt, az ország egyes részein pedig a menyasszony ölébe ejtették, hogy házassága boldog legyen, és bővelkedjen gyermekáldásban. Mindemellett az alma vitamintartalmának köszönhetően rendkívül egészséges is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gyertyamágia

A gyertyás varázslatot bármikor elvégezheted, de karácsonykor, amikor felerősödnek a pozitív energiák, különösen hatásos lehet. Egy piros vagy rózsaszín gyertyába karcolj valamilyen, az összetartozást vagy a szerelmet jelképező szimbólumot, például jin-jangot vagy szívet, majd szórj köré bazsalikomot vagy kakukkfüvet, esetleg virágszirmokat. Kapcsold le a villanyt, és szigorúan gyufával - az öngyújtó nem alkalmas erre a célra - gyújtsd meg a gyertyát, majd dobd a gyufaszálat egy hamutartóba. Fontos, hogy ne fújd vagy rázd el a lángját, hanem hagyd, hogy elégjen. Nézz a tűzbe, és közben összpontosíts a vágyadra.

OLVASD EL EZT IS!

  • születésnap
  • párkapcsolat

Hogyan láncolhatod magadhoz a pasit?

  • karma
  • horoszkóp

Szerelmi karma

Ezt is szeretjük