Szellemet rögzített a kamera? Rémisztő videó terjed a neten - Nézd meg, ha mered

Egy angliai pubban vette fel a kamera a jelenséget.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Több száz éves pubok, nyilvánosházak, fogadók, kastélyok - mi a közös ezekben?

Hát persze, hogy az, hogy mindegyiket előszeretettel látogatják a szellemek - legalábbis fül- és szemtanúk szerint.

Szerintük ugyanis sajnos máig nincs arra bizonyíték, hiába a sok kép és videó, hogy kísértetek léteznének, igaz, arra sincsen, hogy ne léteznének. A legjobb, ha mindenki maga dönti el, miben hisz, és miért.

Újabb videó, újabb kísértet

A közelmúltban ismét egy öreg angliai kocsma kapcsán merült fel, a kísértetjárás témája, mégpedig szemmel látható bizonyítékkal arra nézvést, hogy a szellem márpedig ott járt.

Videót rögzített ugyanis róla egy felszerelt térfigyelő kamera, amelyen, bár rendkívül gyenge minőségű, jól látható a fehér, ködös, fényfolthoz hasonló alak, amint végigmegy a kamera által vett területen, végül pedig még egy falon is keresztülvág.

Nézd meg a videót!

Bár a videó nem a legtökéletesebb és legélesebb, a lényeg jól kivehető. Vajon valóban kísértet lehetett? Könnyen előfordulhat, hiszen az épület nem ma lett felhúzva, és az évszázadok során, mondhatni, kézről kézre járt, így a sok korábbi tulajdonosa közül akármelyiknek a lelke bolyonghatna a falak közt.

A ma műemlék, vörös homokkőből épített háromszintes angol pub egyébként Liverpoolban található, a neve pedig Pub in the Park. Az épület különlegessége, hogy korábban egészen más funkciót töltött be. A 17. században Allerton Hall volt a neve, és kezdetben Lanthom család tulajdonában volt. Mind a családfőt, mind a ház asszonyát kivégezték. Az évszázadok során számos tulajdonosa volt, 2009 óta pedig nyilvánosházként működtetik.

Félelmetes szellemfotók

Ha nem lenne elég a borzongásból, kattints a kísértetfotókért!

7 szellemfotó, ami az erős idegzetűeket is megrémíti

Nézegess képeket!

Elolvasom

Pubok és biztonsági kamerák

Mint azt a cikk elején is olvashattad, a mostani eset az angliai pubbal már-már szokásosnak nevezhető, hiszen nem egy alkalommal vett fel felszerelt kamera furcsa alakokat, és nem egyszer történt már ilyesmi hasonló helyszíneken.

Korábban is számoltunk már be például egy olyan esetről, amikor térfigyelő kamera rögzített szellemet. Az egyik ilyen videót Bogotában, az utcán rögzítette egy készülék, rajta pedig egy titokzatos, hirtelen a semmibe vesző női alak halad el, századokkal ezelőtti stílust idéző ruhában. Kattints, és nézd meg!

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Egy másik hasonlóan hátborzongató, a jelenlegi pubos esethez köthető szellemvideót a szintén angliai Ye Olde Man & Scythe pubban vette fel egy kamera. Itt az éjszakára bekapcsolt biztonsági készülék rögzített egy villogó fényjelenséget, amit sokan kísértetnek vélnek. Nézd meg azt a felvételt is!

Ezt is szeretjük