Medencében szexelnek, és molesztálják a személyzetet a magyar szállodák vendégei
Rongálás, illetéktelen vendég elszállásolása, lopás és belógás a leggyakoribb kihágás egy friss felmérés szerint.

hotel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rongálás, illetéktelen vendég elszállásolása, lopás és belógás a leggyakoribb kihágás a Szallas.hu legfrissebb felmérése szerint, melynek keretében a partnerei és szállásadói körében szabálytalankodók után kutattak. A szálláshelyek háromnegyedénél, míg a turisztikai attrakciókat üzemeltetők kétharmadánál járt már a határokat feszegető vendég. Az esetek zöme nem igényel rendőri intézkedést, de olykor előfordulnak kirívó alkalmak.

A szabálysértő vendégekről, látogatókról szóló felmérést a már javában zajló Év Szállása verseny apropójából készítették a szállásadók és a turisztikai attrakciót üzemeltető partnerek körében. - Négy szálláshelyből háromnál volt legalább egy emlékezetes szabálysértés - közölte a felmérés eredményeit Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. Az elkövetett kihágások sorában a leggyakoribb elem a rongálás.

- Gyakran repülnek a poharak, sérülnek a bútorok, de volt már arra is példa, hogy egy közel 100 ezer forint értékű főzőlapot sikerült betörnie a vendégnek. Egy másik válaszadónál viszont a teli pelenka landolt padlószőnyegen, aminek a tisztíttatását neki kellett megoldania. A szabálytalanságok rangsorát a szobába, apartmanba becsempészett nem fizető plusz vendég követi, harmadik helyen a lopás végzett.

A medencés szállásoknál nemcsak a nyitvatartási időn túli belopódzás lehet probléma: gyakori a víz alatti romantikázás a párok között, és a pancsolós helyek harmadánál fordult már elő, hogy le kellett engedni a medence vizét azért, mert a vendég ott végezte el a dolgát. - Ez egyébként nemcsak a higiénia miatt kellemetlen, de jelentős anyagi teher is a szállásadóra nézve - mondta Keresztes Nóra.

A problémás vendégek olykor a személyzetet pécézik ki maguknak. - Több szállásadónál is érte már valamilyen atrocitás a recepciós hölgyet, a szobalányt vagy a pincérnőt - tette hozzá Keresztes Nóra. A legtöbb kifogásolható esetben a szállástulajdonosok az alkohol vagy drog alatti befolyásoltságot nevezték meg a zavart vendégek viselkedésének magyarázataként.

- Valószínűleg az a társaság is felöntött a garatra, akik a hallban aludtak meztelenül, amikor reggel rájuk talált a személyzet - mondta a marketingmenedzser. A legfurcsább eset viszont talán az volt a példák közül, amikor egy legénybúcsú alkalmával a vőlegény csupasz fenekére kértek aláírást a szállásadótól.

A cikk az ajánló után folytatódik

A turisztikai attrakciók üzemeltetői is láttak már cifrákat

A Év Szállása keretében végzett felmérés szerint nemcsak a szállásadóknak gyűlik meg a baja a szabályszegőkkel: a turisták számára programot, illetve látnivalót biztosító helyek kétharmadának szintén volt már dolga az előírásokat újraértelmező látogatóval. A problémás esetek leggyakrabban rongálásról, lopásról, illetve nyitvatartási időn kívüli belógásról szólnak.

Ez utóbbi kapcsán elmondható, hogy a zárva lévő turisztikai attrakciót látogató kalandorok többsége egyébként megússza a biztonsági őrök határozott dorgálásával, de nagyjából minden harmadik eset a rendőr kihívásával végződik. Az üzemeltetők számára emlékezetes pillanatokat okoznak a celebritások is. A beszámolók szerint a híres emberek gyakran gondolják úgy, hogy számukra egy-egy program meglátogatásának ingyenesnek kellene lenni, hiszen ottlétükkel a helyet népszerűsítik.

Ezt is szeretjük