Ne törölközővel takard le a cuccodat a strandon: sokkal biztonságosabb módszerek is vannak
A rendőrség elmondta, hogyan előzhető meg a lopás.

strand
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyebb elviselni a kánikulát a vízparton, akár nyaral az ember, akár csak a hétvégi kiruccanást köti össze a hűsöléssel. Ilyenkor sajnos a bűnözők is megjelennek, és lecsapnak a gyanútlan fürdőzők őrizetlenül hagyott értékeire. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a strandi lopások megelőzése érdekében ad tanácsokat.

Csak annyi készpénzt vigyél magaddal a strandra, amennyire feltétlenül szükség van. A strandolás alkalmával értékes tárgyakat ne vigyél magaddal - telefon, laptop, fényképezőgép -, inkább hagyd otthonodban, szállásodon! Amennyiben mégis szükséges, értékeidet tedd a strandok értékmegőrzőibe. A táskára terített törölköző nem védi meg értékeidet!

Ha úszni, fürdőzni mész, ne hagyd őrizetlenül táskáidat, a csomagokra felváltva vigyázzatok! Esetleg a szomszédos strandolókat kérd meg, hogy tartsák szemmel visszahagyott tárgyaidat, majd ne felejtsd el ezt viszonozni! Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnál, azonnal hívd a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó számot!

Ezt is szeretjük