Újabb robbanás történt Srí Lankán ma reggel: megbénította a várost
Biztonsági okokból bezártak a templomok, a bank, és a főútvonalat is lezárták.

biztonsagi-alakulatok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Robbanás történt csütörtökön a Srí Lanka-i fővárostól, Colombótól 40 kilométerre keletre lévő Pugodában - írja az MTI. Ezúttal nem voltak áldozatok, és senki sem sérült meg. A helyi rendőrség szóvivője közölte, hogy a hétfői öngyilkos merényletekkel ellentétben most nem irányított robbantás történt. Az esetet a törvényszék épülete mögötti szabad földterület környékéről észlelték.

A feszült biztonsági helyzetben a reggeli robbanás miatt a katolikus templomok ideiglenesen bezártak, a reptérre vezető főútvonalat lezárták, és a központi bank nyitva tartása is szünetel. Biztonsági okokból egyelőre a miséket is szüneteltetik a Srí Lanka-i katolikus egyház közlése szerint.

A húsvéthétfői terrortámadás során a legfrissebb információk szerint legalább 359 ember vesztette életét, és körülbelül 500-an megsérültek. A rendőrök több járművet is lefoglaltak, és jelenleg 76 ember van őrizetben. Bár az Iszlám Állam nevű terrorszervezet magára vállalta a merényleteket, erre egyelőre nincs bizonyíték, és a rendőrség valószínűsíti, hogy inkább két helyi szélsőséges muszlim csoport a lehetséges elkövető. A nyomozást az FBI is segíti.

A kiemelt kép húsvéthétfőn készült a biztonsági alakulatok tagjairól. Fotó: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

Lehegesztett koporsóban temették el a csernobili férfit

A csernobili búvárok tisztában voltak vele, hogy a merülés az életükbe fog kerülni, hiszen olyan mértékű sugárdózist kapnak, amely hamarosan végez velük. Mégis feláldozták magukat, és emberek millióit mentették meg a hőstettükkel.

Ezt is szeretjük