A 4 legjobb sorozat
Szerintünk
Izgalmas percek, romantikus pillanatok, mindez pedig minden este. Hazánk sorozatfüggő, és mi sem vagyunk kivételek. Hogy mi mitől függünk? Eláruljuk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Nincs mese, be kell látnunk: Magyarország sorozatfüggő. Amit kapunk, arra ráharapunk, és hajlandóak vagyunk akár a barátainkról is lemondani este 6 és 7, esetleg 8 és 10 óra között, ha éppen akkor megy a kedvenc szappanopera a tévében.

De hát nincs is jobb annál, mint hazaérve venni egy gyors zuhanyt, tálcára készíteni a vacsit, bezuhanni a kanapéba, és azon izgulni, vajon hogyan viseli majd Noémi Tóni elvesztését, vagy hogy mikor jön rá Margit, hogy a háta mögött Viktor a legjobb barátnőjével szűrte össze a levet!
Őszinték leszünk: mi is rajongunk a sorozatokért, és el is áruljuk, melyekért!

Izgalmas krimi drámai elemekkel

Gergő kedvence: A Drót

Ha valamit minden idők legjobb sorozatának nevez a Guardian, a Time, vagy az Entertainment Weekly, akkor arra érdemes ránézni. Ráadásul a Drót nem véletlenül nyert raklapnyi díjat: ennyire okos, elgondolkodtató és színvonalas sorozatot nagyon ritkán látni.
A sorozat helyszíne Baltimore, a borzalmas bűnözési statisztikáiról hírhedtté vált keleti parti iparváros. Utcáin dealerek, zsaruk, napról napra küszködő kikötőmunkások. Nincs jó és nincs rossz. Emberek vannak embertelen szervezetekben. Állandó szereplők is vannak, de maga a főszereplő mégis a város a maga szeles kikötőjével, lerobbant negyedeivel, bűnnel, boldogsággal, tragédiával.
A szinte dokumentarista részletesség remek szereplőkkel párosul: viszonylag ismeretlen, de annál jobb karakterszínészek formálják Baltimore lakóit. A nagyivó ír rendőr McNulty, a puskájától megválni képtelen finom lelkű útonálló Omar, vagy a drogos informátor Bubbles igen emlékezetes figurák.

Az, hogy a sorozat hivatalosan krimidráma, még nem mond semmit. Krimi van, dráma is, főleg a kisembereké, de a Drót szociológia is, bekukkantás a hétköznapokba kamerával.

A Drót - The Wire
Duna TV, csütörtökönként 22:20 órakor

Szexi, izgalmas és őrült

Luca kedvence: Kés/alatt

Kifejezetten kedvenc sorozatom nincs, amelyről képtelen vagyok lemondani, de a Kés/alatt nagyon szórakoztat.
Két plasztikai sebészről szól, akiknek barátságát, életét, karrierjét és mindennapos megpróbáltatásait követheti végig a néző estéről estére. Mindezt azonban úgy, hogy a leghajmeresztőbb és legvalószerűtlenebb dolgokat is úgy közvetíti, hogy az ember szinte már természetes közönnyel fogadja a leglehetetlenebb fordulatokat is. Számomra kicsit a David Lynch-filmek hangulatát idézi: persze, hogy van törpe, és persze hogy mindenki normális a Twin Peaksben...
Ami abszolút mellette szól, hogy este 11-kor adják, tehát hétköznap remek altató sorozat, hiszen 11-re pizsiben ágyban lehetsz, és negyed 1-re vége is van.
Sokszor remek görbe tükröt tart a modern külsőségekért rajongó őrült világnak: bemutatja, hogy a nők hogyan teszik tönkre magukat azzal, hogy címlapfotó arcért és testért szinte bármire képesek. Persze nemcsak társadalomkritika a sorozat, hanem szórakoztató történet is a szokásos hollywoodi bonyodalmakkal - keresztben született gyerekek, nő férfitestben és fordítva, melegek és transzvesztiták, ráadásul mindenki egy-egy sötét titokkal...

Aki nem bírja a vért, annak nem ajánlott, hiszen gyakran nem köntörfalaznak az alkotók a plasztikai műtétekbe történő betekintések alkalmával.

Kés/alatt - Nip/Tuck
Viasat3, keddtől péntekig 23:05 órakor

Egy megunhatatlan a '20-as évek hangulatával

Ági kedvence: Csengetett, MyLord?

Bár én is imádom a Kés/alatt című sorozatot, a nagy kedvencem emellett a Csengetett, MyLord?, amit már kívülről tudok, mégsem tudom megunni.
Ez egy 26 részes brit vígjátéksorozat még az 1990-es évekből, amely görbe tükröt tart az 1920-as évek brit társadalmában meghatározó szerepet betöltő arisztokráciának, de egyben az "alsóbb" osztályoknak is.
Annyiszor láttuk már, hogy a testvéremmel képesek vagyunk mindkettőnk számára értelmes párbeszédet kreálni úgy, hogy kizárólag a sorozatban elhangzott párbeszédeket használjuk.
Ami abszolút mellette szól: az összes karakter nagyon egyedi, nem is találkozom velük más sorozatokban, valamint az epizódszereplők is nagyon meghatározóak - persze egytől egyig idióták, a szituációk nem különben. A kedvencem Ivy, a szép szóval igencsak egyszerűnek mondható szobalány...
A '20-as éveket amúgy is kedvelem, a sorozat pedig szerintem elég jól bemutatja a fent és lent közti különbséget a gazdasági világválság előtt. Persze a sorozat maga nem kifejezetten erről szól, sokkal inkább szórakoztat, mint kritizál.
Bár azt mondják, hogy a magyar szinkron már nincs a topon, szerintem ritka jól sikerült. Megszereztem DVD-én is, így bármikor be tudom tenni háttérnek a mosogatáshoz.

Csengetett, Mylord? - You rang, M'Lord?
Sajnos nincs tudomásunk arról, hogy vetíti-e jelenleg bármelyik csatorna is, ám DVD-n megvásárolható.

Komplikációk és szarkazmus műtőn innen és túl

Pálma kedvence: Dr. House

Sosem terveztem, hogy orvos legyek, de kezdettől fogva érdekeltek a különböző érdekes tünetekkel jelentkező, sokszor ismeretlen betegségek, és mindig kíváncsi voltam, hogyan zajlik egy műtét - természetesen csakis tudományos érdeklődésemből kifolyólag. Mivel ez a sorozat eltalálta a gyenge pontom, egyszerűen nem tudok lemondani róla.
Persze, a szokásos hollywoodi túlzásoktól ez az opusz sem mentes, a címszereplő Dr. House figuráját alakító angol komikus, Hugh Laurie játéka azonban olyan kimagasló, hogy a túlzások szinte eltörpülnek mellette. A színészi tehetsége mellett természetesen a forgatókönyv is említést érdemel, pontosabban a számára írt karakter, amelynek kapcsán a legtöbb embernek a "beképzelt", "paraszt" és "bunkó" kifejezések jutnak az eszébe a "kedves", "segítőkész" és "tapintatos" helyett. Ez így is van, valahogy mégsem lehet utálni, sokkal inkább szórakozni rajta, ha valaki szereti a szarkasztikus humort, és a már-már tenyérbe mászó, ugyanakkor szellemes megnyilvánulásokat.

A sorozat nagy előnye, hogy az egyes epizódok egymásra épülnek a személyes kapcsolatok alakulásának, és az egyes szereplőkkel kapcsolatos események szempontjából, ám minden rész különböző orvosi esetet dolgoz fel, így nem aggódok, ha egyet-egyet ki kell hagynom. Bár bevallom, nem szívesen teszem...

Doktor House - House MD
tv2, szerdánként 21:25 órakor

Ezt is szeretjük