Így utazhatsz ingyen Londonba!
Játékos feladatot kell csak megoldani hozzá
Londonban pedig még a Facebook-irodát is megnézheted. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki mondta, hogy a programozás nem lányoknak való? A Skool csapata szenvedélyesen hisz abban, hogy a nőknek igenis van helyük a technológia világában, és hogy erre bátorítani, motiválni kell őket.

Erre pedig az egyik legjobb módszernek egy programozóverseny elindítását tartják, ahol semmi nem szab határt a lányok kreativitásának. És ha ez a motiváció nem lenne elég: a Scratch Meccs verseny fődíja egy londoni tanulmányút, amelynek egyik fénypontja a Facebook londoni irodájának látogatása lesz.

Magyarország első, kifejezetten lányok számára rendezett programozóversenye szeptember 14-én indult el, a Skool, a Facebook és az ELTE szervezésében. A versenyre 12-16 éves, háromfős lánycsapatok jelentkezését várják a szervezők, akik Scratch alkalmazásban, grafikai, zenei és programozói elemeket ötvözve saját játékot fejleszthetnek. A Scratch egy kifejezetten gyermekeknek készített fejlesztői környezet, amelynek révén rövid idő alatt, élményeket szerezve sajátíthatják el a fiatalok a programozás alapjait.

A szervezők nem titkolt célja, hogy a versenyen keresztül még több lányt inspiráljanak arra, hogy megismerjék a programozás, a számítógépen való alkotás világát.

Az első feladat

A verseny első fordulójában október 31-ig kell beküldeniük a pályamunkát a lányoknak, ami lehet bármely, a képzelőerejükre bízott, Scratchben elkészített alkotás, zenei és grafikai elemekkel színesített animáció, illetve saját fejlesztésű játék. A projekteket ezután egy négytagú zsűri értékeli november folyamán, és választja ki a tíz legjobb csapatot, akik részt vehetnek a decemberben rendezendő döntőn.

A zsűri olyan neves szakemberekből áll, mint Harcsa Veronika jazzénekes, Balogh Péter, az NNG korábbi vezérigazgatója, angyal befektető, Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE IK docense, a T@T labor vezetője, valamint Dékány Dalma grafikus.

A verseny főtámogatójaként a Facebook egy különleges fődíjjal jutalmazza a nyertes csapatot: a verseny győztesei ugyanis ellátogathatnak a Facebook londoni irodájába, a világ egyik leghíresebb munkahelyére, ahol megismerhetik az ott dolgozó fejlesztőket, megnézhetik, hogy néz ki a fejlesztőcsapat egy napja, illetve a világ egyik legmenőbb irodája.

A Scratch-oktatás az egyik fő pillére a Skool foglalkozásainak, a nevezés zárásáig még számos Skool által szervezett programon van lehetősége a lányoknak arra, hogy megtanulják az alapokat. Emellett pedig az ELTE kifejezetten Scratch oktatásra fejlesztett tananyagoldalain is képezhetik magukat.

A verseny további részletiről a Scratch Meccs oldalán olvashatsz. A Skool lányoknak szóló, ingyenes programjaiért pedig látogass el a Skool oldalára.

Ezt is szeretjük