A kormányfő a saját tárgyalását is kihagyta

Nem érdekli Berlusconit börtönbüntetés?

Párhuzamosan egy újabb vizsgálatot indítanak ellene.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nápolyi bíróságon február 12-én, szerdán folytatódott az a per, amelyben Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt szenátorok megvesztegetésével vádolják.

A megvesztegetéssel vádolt volt olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi a szerdai tárgyaláson sem vett részt.

Nélküle is megtartják a tárgyalást

A bíróság nem fogadta el Berlusconi védőügyvédeinek kifogásait, miszerint a pert a volt kormányfő, a Hajrá, Olaszország! - FI - elnöke távollétében is meg lehet tartani. A bíróság bejelentette, hogy újabb hatósági felszólítást küldött Silvio Berlusconinak, arra kötelezve őt, hogy megjelenjen a nápolyi bíróság előtt.

Az ügyészség korrupció miatt emelt vádat ellene, eszerint 2006-2008 között szenátorokat fizetett le az akkor Romano Prodi vezette balközép kormány megbuktatására. Ez sikerült is neki, hiszen a balközépet eláruló Sergio De Gregorio szenátor bevallotta, hogy a Berlusconitól kapott 3 millió euróért szavazott a Prodi-kormány ellen.

De Gregorio vádalkut kötött az ügyészséggel, így egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A vádlottak között szerepel Valter La Vitola egykori újságíró is, aki Berlusconi utasítására fizette ki a pénzt a megvesztegetett szenátoroknak. La Vitola megjelent a szerdai tárgyaláson, de nem nyilatkozott.

Többeket is megvesztegetett volna

A nápolyi ügyészség közölte, hogy a perrel párhuzamosan újabb vizsgálatot indít Berlusconival szemben. A feltételezések szerint a volt kormányfő az olasz parlament tucatnyi tagját megvesztegette volna, így befolyásolva az olasz belpolitikát.

Renato Brunetta, a FI képviselőházi frakcióvezetője szerint Berlusconival szemben ismét ügyészi üldözés folyik. Brunetta arra emlékeztetett, hogy 2008-2012 között az olasz parlament 180 tagja ült át más párt frakciójába - baloldali képviselők és szenátorok jobboldalra, és fordítva is.
- Vagy mindegyiküket Berlusconi vásárolta meg, vagy az ügyészségnek más pártvezetőkkel szemben is vizsgálatot kell indítania - hangoztatta Brunetta.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A tárgyalás érdekességének számít, hogy Antonio Di Pietro a Tiszta Kezek milánói korrupcióellenes ügyészcsoport egykori tagja, az Értékek Olaszországa párt volt elnöke védőügyvédként ismét tógát öltött. Di Pietro a Silvio Berlusconival szemben a büntetőjogi eljárást kezdeményező Értékek Olaszországa pártot képviseli. A per február 17-én folytatódik.

Ezt is szeretjük