Újítsd fel a ruhatáradat ingyen! Kézügyesség sem kell hozzá
Te magad is elérheted, hogy ismét divatos holmi legyen egy megunt ruhadarabból. Íme, három tipp.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre nagyobb divatja van a saját kezűleg elkészíthető dolgoknak, és ez a ruhák esetében is igaz. Ha nem is teljes egészében te magad varrsz egy holmit, akkor is egészen új külsőt adhatsz neki néhány egyszerű lépésben.

Ez jól jön, ha éppen ruhatárfrissítés előtt állsz: lehet, hogy kevesebb régi holmitól kell megszabadulnod, és így az újakra sem kell annyi pénzt kiadnod. Mutatunk három módszert, amivel feldobhatod a ruháidat.

Szegecselés

Egyre népszerűbbek az olyan ruhadarabok, amiket szegecsek díszítenek. Ezek lehetnek különböző formájú, színű és méretű szegecsek, de a legtrendibb a hegyes vagy szögletes, arany vagy ezüst színű kiegészítő.

Ha nem akarsz ezreket kiadni egy ilyen ruhadarabért, elég, ha beszerzel néhány kis fényes apróságot, és te magad végzed el a póló, nadrág, kabát vagy akár táska és cipő felszegecselését.

Nem kell hozzá semmi más, csak az az alapanyag, amire ráteszed majd a díszítést, valamint maguk a szegecsek. Masszív anyag esetén jól jöhet egy hegyes olló, amivel átlyukaszthatod a ruhát, ha pedig nem hegyes szegecset veszel, szükséged lehet ragasztóra.

Ha van olyan szegecses öved, vagy más kiegészítőd, amit régen hordtál, de már feledésbe merült, erről is leszedegetheted az apró díszeket, és áthelyezheted egy másik ruhadarabra. A szegecselés menetéről itt olvashatsz bővebben.

Mintázás

Egy megunt farmernadrág, kopott farmering vagy bármilyen más régi ruhadarab, ami már unalmassá vált, új megvilágítást kaphat, ha teszel rá valamilyen új motívumot. Az apró minták most nagyon trendinek számítanak, és te magad is készíthetsz pöttyös vagy szívecskés ruhadarabokat.

Szinte bármit kidekorálhatsz, legyen szó akár nadrágról, szoknyáról vagy ingről: gyakorlatilag csak festék és egy kartonlap kell hozzá. A saját kezűleg történő mintázásról bővebben olvashatsz, ha erre a linkre kattintasz.

Nadrágból szoknya

Akkor sem kell megválnod az elnyűtt farmernadrágtól, ha már itt-ott ki van szakadva. Inkább készíts belőle egyedi szoknyát! Bár ebben az eljárásban varrni is kell, szerencsére a művelet nem akkora ördöngösség,hogy ne tudná bárki megcsinálni. Ősszel is jól jöhet egy vagány farmerszoknya, ami vastag harisnyával és csizmával a kedvenc viseleteddé válhat. Ha te is elkészítenéd, itt megnézheted, hogyan kell.

Ezt is szeretjük