Ruhát és arckrémet is vehetünk Erzsébet-utalvánnyal
Részletek
Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. január közepétől.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. január közepétől az Erzsébet-utalvány család keretében - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezető igazgatója kedden Budapesten, egy szakmai fórumon.

Az ügyvezető a Cafeteria 2013 konferencián elmondta: a már jól ismert Étkezési Erzsébet-utalvány és Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány mellett három újabbat vezetnek be. Ezek egyike az Iskolai Erzsébet-utalvány, amely tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására használható fel az utalvány elfogadására szerződött szolgáltatóknál, a tanév első napját megelőző 60. naptól a kibocsátás évének utolsó napjáig.

Ruha, műszaki cikk, szépségápolás

A másik új termék a Szabadidő Erzsébet-utalvány, amely sporteseményre és kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy, bérlet vásárlására, illetve könyvtári beiratkozási díj térítésére használható. Bevezetik továbbá az Ajándék Erzsébet-utalványt, amely a szerződött szolgáltatóknál műszaki cikk, lakberendezés, könyv, ruházat, vegyi áru, szépségápolás, papír-írószer, egészségmegőrzés, szabadidős tevékenység, sportfelszerelés, játék, utazás termékkörökbe tartozó termékek és szolgáltatások vásárlására használható fel Magyarország területén.

Az Erzsébet-utalványok kezelési költsége továbbra is 2%, az automatikus mellett egyedi címletezésre is lehetőség van, a minimális rendelési érték pedig fejenként változatlanul 1000 forint.

2 millióan használták

Az Erzsébet-utalvány egyéves eredményeiről szólva Kocsmár Kornél kiemelte: a regisztrált munkáltatók száma meghaladta a 35 ezret, a felhasználóké a kétmilliót, az elfogadóhelyeké a 30 ezret, a számlaforgalom pedig megközelíti a 90 milliárd forintot.

Fata László cafeteria-szakértő elmondta, hogy az Étkezési Erzsébet-utalvány havi keretösszege 5 ezerről 8 ezer forintra nőtt, eddig az összeghatárig 14%-os eho mellett 35,7% az adóteher, míg 8 ezer forintos érték felett 27% eho mellett 51,17%. Az utalvány továbbra is felhasználható melegkonyhás vendéglátóhelyeken hideg-meleg étkezésre.

Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a SZÉP-kártyáról szólva elmondta, hogy eddig 18 ezer munkáltató töltött fel mintegy 65 milliárd forint összegű béren kívüli juttatást mintegy 775 ezer munkavállaló számára.

A magyarországi vendégéjszakák 48%-át a belföldi turizmus adja - akik a SZÉP-kártya mellett döntenek, azok a magyar munkahelyek mellett is döntenek - hangoztatta a helyettes államtitkár.

Ezt is szeretjük