Cuki rozsomák érkezett a Pécsi Állatkertbe: szelídnek tűnik, de nagyon veszélyes
Szuperhős ragadozó érkezett Magyarországra: nézd meg képeken a pécsi rozsomákot!

rozsomak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alig pár hete érkezett meg Pécsre egyenesen a csehországi Brnóból Vadim, a Pécsi Állatkert első rozsomákja, aki kedden el is foglalta a hosszas előkészületek és biztonsági intézkedések után kialakított kifutóját. A popkultúrában szuperhősként istenített állat láthatóan élvezi a pécsiséget. Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója elárulta, hogy a hím a remények szerint még idén társat kaphat.

- Az elmúlt egy év azzal telt, hogy minden erőnkkel felkészüljünk Vadim érkezésére a pécsi állatkertben. Nagyon komoly biztonsági előírásokat kellett ugyanis betartanunk, mind a kifutó megtervezése, mind az állat tréningezésére való előkészületek kapcsán - mondta el Siptár Dávid a szerdai sajtótájékoztatón.

- A rozsomák magyar, népies elnevezése a torkosborz, ami arra utal, hogy ez az állat sokkal több prédát zsákmányol, mint amennyit megeszik. Hatalmas mancsokkal és karmokkal rendelkezik, óriási területeket jár be, és szüntelenül vadászik. Nem veti meg ugyan a döghúst sem, de általában friss zsákmányért kutat, és képes egy legyengült rénszarvast is elejteni. Nagyon jól mászik, sok esetben a prédákat a fák tetejéről leugorva ejti el óriási karmaival. Itt az állatkertben a takarmánya is változatos, csontos marhahússal, lóhússal és hallal is kínáljuk Vadimot - mondta el Pap Zsuzsanna, az állatkert gyűjteményi és nevelési vezetője.

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás.

Ezt is szeretjük