Cuki jegesmedvebocsért rajong a világ: most végre nevet is kapott
Elnevezték a berlini állatkert közel négy hónapos jegesmedvebocsát.

bocs-2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Hertha nevet kapta a berlini állatkert jegesmedvebocsa, és a német főváros leghíresebb sportegyesülete, a Hertha BSC nyerte el a négy hónapos nőstény medvebocs hivatalos keresztszülői tisztségét - jelentette be kedden az intézmény. A Tierpark Berlin tájékoztatása szerint a névadó pályázatra 5300-nál is több javaslat érkezett, a keresztszülői tisztségért pedig több mint tízen indultak.

Hertha az berlini állatkert legújabb attrakciója, több mint a duplájára nőtt a látogatók száma, amióta március 16-án bemutatták a közönségnek. Az állatkertnek természetesen hasznos a nagy népszerűség, mert segít ráirányítani a figyelmet a szabadon élő jegesmedvék nehéz helyzetére. A klímaváltozás, az olajkitermelés, a katonai támaszpontok és a turizmus mind-mind veszélyeztetik a faj természetes élőhelyét, a sarkvidéket.

Rászorulnak a védelemre a jegesmedvék

- Fel akarjuk hívni a figyelmet arra, hogy ez így nem mehet tovább - mondta Florian Sicks, az állatkert medvékért felelős kurátora a Rundfunk Berlin Brandenburg - RBB - közszolgálati médiatársaságnak. Az intézmény legutóbbi jegesmedvebocs-kedvence négy hónaposan pusztult el 2017-ben. Halála nagyon váratlanul érte gondozóit, és pontosan nem derült ki, hogy mi okozta. Az anyamedvének 2017 decemberében is született két kölyke, az egyik születése után azonnal elpusztult, és a másik is csak pár hétig élt.

Ezt is szeretjük