Cuki jegesmedvebocsért rajong a világ: most végre nevet is kapott

Elnevezték a berlini állatkert közel négy hónapos jegesmedvebocsát.

bocs-2
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Hertha nevet kapta a berlini állatkert jegesmedvebocsa, és a német főváros leghíresebb sportegyesülete, a Hertha BSC nyerte el a négy hónapos nőstény medvebocs hivatalos keresztszülői tisztségét - jelentette be kedden az intézmény. A Tierpark Berlin tájékoztatása szerint a névadó pályázatra 5300-nál is több javaslat érkezett, a keresztszülői tisztségért pedig több mint tízen indultak.

Hertha az berlini állatkert legújabb attrakciója, több mint a duplájára nőtt a látogatók száma, amióta március 16-án bemutatták a közönségnek. Az állatkertnek természetesen hasznos a nagy népszerűség, mert segít ráirányítani a figyelmet a szabadon élő jegesmedvék nehéz helyzetére. A klímaváltozás, az olajkitermelés, a katonai támaszpontok és a turizmus mind-mind veszélyeztetik a faj természetes élőhelyét, a sarkvidéket.

Rászorulnak a védelemre a jegesmedvék

- Fel akarjuk hívni a figyelmet arra, hogy ez így nem mehet tovább - mondta Florian Sicks, az állatkert medvékért felelős kurátora a Rundfunk Berlin Brandenburg - RBB - közszolgálati médiatársaságnak. Az intézmény legutóbbi jegesmedvebocs-kedvence négy hónaposan pusztult el 2017-ben. Halála nagyon váratlanul érte gondozóit, és pontosan nem derült ki, hogy mi okozta. Az anyamedvének 2017 decemberében is született két kölyke, az egyik születése után azonnal elpusztult, és a másik is csak pár hétig élt.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük